TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har årets sista dag startat och för vår del åker vi på traditionellt besök till ett par vänner i Täfteå. Vi har haft den traditionen att vi besöker dem på nyårsafton och de besöker oss ute på landet på midsommarafton.

 

Som tradition brukar vi självklart äta och även spela lite på trav och sist men inte minst ett par olika sällskapsspel. Jag och Roland brukar klara oss ganska bra särskilt om det är spelet där det är frågor om huvudstäder och flaggor. Ser man på mycket idrott lär man sig de olika nationernas flaggor.

 

Regeringen vakna


Idag ska jag inte ägna mycken tid åt regeringens utan hoppas bara att man törs ändra den politik man för när det gäller närings politik, arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen och jag delar helt moderaten Anders Knapes (tillika ordförande i Sveriges kommuner och landsting) uppfattning som han skriver i dagens tidning att det behövs ett stimulaspaket för kommuner och landsting nästa år. Vi har fått och får en övervältring av kostnader på kommunerna tack vare A-kassan och sjukförsäkringen.

 

Mediainslag


Igår fick jag för ovanlighetens skull se ett reportage i TV Västerbotten där man fann ett par som var mycket nöjda med vårt bostadsbolas hantering efter branden. Alla medverkande har skött sig på ett bra sätt och det är tryggt att det fungerar när den stora olyckan är framme.

 

Mediainslag 2
Jag har däremot lite svårt när man beskyller sjukvården som det gjordes i gårdagens Aftonblad med anledning av Gösta Krantz död. Är ingen sjukvårdsexpert men om han stack sig på en spruta som använts på honom så är det ju hans egna bakterier han fått i sig. Ett allmänt problem som tycks bli allt allvarligare i sjukvården är alla bakterier som inga mediciner biter på och orsaken till detta är att man skriver ut alldeles för mycket antibiotika runt om i hela världen.
Nu översköljs vi av krönikor från det gånga året och det finns självklart mycket att reflektera över och en sak är att KG Bergström på TV han försvar nästan alltid det moderaterna gör men när det gäller Mona kommer alltid kritiska kommentarer.
Jag ska avsluta med att önska alla ett Gott slut på det gamla året och även önska ett Gott Nytt år och med förhoppningen att regeringen har modet att förändra politiken för att förhindra utanförskap.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM