TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så var det bara två dagar kvar på det gamla 2008 och det slutade inte så bra både med den brand vi hade på Ålidhem i Umeå och den finans och sysselsättningskris som vi hamnat i.


Nu varnas det för blåst och hårda vindar i slutet på det här året och i början på nästa av väderlekstjänsten och det får man självklart passa sig för och det går bäst genom att man stannar inne.
Däremot är det svårare för många att skydda sig mot den stormvarning som finns när det gäller närings och sysselsättningspolitiken och välfärdspolitiken då det inte finns en regering som tar varningarna på allvar.


*Sven-Olov Edvinsson (c) tycker i sin blogg att jag osynliggör honom genom att säga som det är att branden på Ålidhem den analyseras ur alla möjliga och vinklar av polisen och brandförsvaret och att det inte behövs någon kommunal haverikommission men att det skulle det behövas av hur regeringens politik slår.


Visst är det tagiskt för det knappa hundratalet att hemmet förstörts av brand men alla fakta kommer ju fram, medan det kan röra sig om hundratusentals människor som drabbas av regeringens politik, men där görs inget och man har inte ens modet att kritisera.


*Kristdemokraterna föreslår att man ska höja pensionsåldrarna till över 72 år och att man ska kunna ta ut den redan vid 61 år. Visst behöver vi arbeta mer med den försörjningskvot som uppstår framöver.

Sellström i Umeå han hakar på omedelbart. Nr det gäller pensionssystemet så vill jag att man även i fortsättningen ska ha breda uppgörelser som håller över tiden. Jag vill veta hur man ska få pengar till de som inte orkar jobba tills man är mer än 61 år.


Det första man måste göra om fler ska jobba är att stärka LAS, lagen om anställningsskydd. Det vi sett den senaste tiden är att de borgliga partierna hela tiden vill försvaga LAS och göra det lättare för arbetsgivarna att säga upp de äldre för det är det de vill och det har vi sett många exempel på nu.

*Många kommuner kommer att få det svårt att klara ekonomin framöver då skatteinkomsterna minskar och åtagandena ökar. Får vi inte mer pengar till kommunerna så kommer det uppsägningar i kommuner och landsting, det är man ense om i Sveriges kommuner och landsting, kommuner och landstings fackförening.

 

Socialdemokraterna med Mona i spetsen har krävt ett paket på 10 miljarder och det är väl frågan om det räcker men från regeringen fattar man bara beslut som ökar kommunernas utgifter som sjukförsäkringen och A-kassan

*Nya undersökningar har pekat ut att av de 1000 lokala ledarna för allinspartierna är inte försvarsministern populär och över 20% tycker att han är en sådan belastning att han borde avgå. Förtroendet för Lejonborg är inte mycket högre, och 18% tycker att han ska gå och det är 13% som tycker Billström bör gå samma väg.

Man ser att förtroendet för regeringsledamöterna inte är så stort när man svara anonymt medan man offentligt berömmer allt som regeringen gör. Det här är en sak för Reinfeldt, egentligen skulle hela regeringen gå men det får ordnas i nästa val

*Börserna har rast i Sverige med runt 40% detta år. Orsaken kan vara att de var för högt värderade förut och att de nu kommit till sitt rätta värde. Det hade ju varit en onormalt hög uppgång tidigare. Det är synd om de som lånat till aktier och värdet sjunkit och detta kan ju drabba pensionerna om alla stiftelser köpt när det varit för dyrt. Det kanske ännu en gång visat sig att det är lika bra att ha pengar på banken och inte spekulera med pengar man vill spara till något"Jag har själv aldrig dragit mig för att kritisera beslut som mitt parti tagit om det är orättvist".

Så skriver kommunalrådet Lennart Holmlund i Umeå på sin blogg häromdagen gällande polimik med C.

Jag undrar om han gör samma sak i frågan om bristande vårdinsats som Umeå kommun har blivit hårt utsatt för, i fallet med Britt, för några dagar sedan.

Det är tydligen mången, jag är en av dessa, som riktar skarp kritik gentemot att behöva ha så många främmande personer, som bla ska sköta angelägna privata vårddetaljer.

Att ha många som springer in och ut i sin lägenhet kan väl aldrig vara till fördel för varken vårdtagaren eller för personal. Detta vittnar om brister i stor omfattning. Den här personalgruppen, som gör en viktig arbetsinsats, måsta verkligen ha dålig arbetsmiljö.

Vårdfrågor måste lyftas upp på ett betydligt högre plan inom de politiska leden. Vård-Skola-Omsorg var ord i valrörelsen l998 från S. Det är nu 10 år sedan dess och fortfarande så här. Skönt med personer med skinn på näsan, som kan säga till och visa hur det går till i verkligheten.

Det är minst sagt skamligt att det ska behöva vara på detta sätt, inom en kommun som vill hålla sig väl framme i mångt och mycket. Nu senast gällande Kulturstad. Att sköta vårdfrågor bör väl också räknas till en god kultur - eller?

Kritik mot S är också helt på sin plats. Och det ska göras när det föreligger behov - som i detta fall. Håller du med om detta Lennart Holmlund?
Nu talar kommunalrådet Lennart Holmlund med tystnad, vilket man måste betrakta som en stor feghet.

Men i Västerbottens Kuriren där svär han som vanligt.
Nu ska inte jag svara för Lennart men nog så du väl i tidningen att Lennarts handgångne i socialnämnden Eva Andersson reagerat kraftigt. I Umeå har man ett system med att ansvariga i nämderna får och tar sitt ansvar. Det är därför det finns nämnder
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM