TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har man då kommit tillbaka till stan efter att ha varit i mitt gamla föräldrahem sedan juldagen. Det har varit ett stålande väder och det har blivit långa promenader med stavar för att bränna upp det alltför stora intaget av mat.


Det är vackert och det är tyst och det är skönt med långa promenader när det är runt 10 grader kallt.


Tyvärr så blev det inte lika avslappnade första dygnet på grund av branden på Ålidhem.
Sven-Olof Edvinsson föreslog i sin blogg att det skulle tillsättas en haverikommission med anledning av branden. Nog trodde jag att Sven-Olof visste att det alltid görs ordentliga utredningar med anledning av bränder då vi själva varit styrelse för räddningstjänsten.


Vi vet ju ganska väl hur husen som byggdes på 60 talet är konstruerade med dessa hav till vindar fyllda med sågspån, vilket självklart inte är bra om brand bryter ut men det har klarat sig bra trots detta och nya hus får inte byggas på det sättet.


Sven-Olof det har varit bättre du hade föreslagit att regeringen infört ett rotavdrag även för hyreshus och allmännyttan så de kunnat påbörja reparationerna snabbare än de hade tänkt enligt tidigare planer.


Det borde också införas en katastrofkommission som studerar effekterna av den politik som Sven-Olofs kollegor i regeringen genomfört och då gäller det sysselsättningsåtgärder där ingenting görs och det gäller även hur regeringens politik för de som utförsäkras ur sjukförsäkringen vilket i Västerbotten är flera tusen människor där många kommer att hamna i svår nöd och det gäller även effekterna av den nya arbetslöshetsförsäkringen


Det finns dock många även bland de borgliga som är missnöjda med förändringarna i A-kassan enligt en gjord undersökning av något media. Tyvärr ser man alltid att det är ovanligt att de borgliga törs kritisera förslag hur dåliga de än är. Jag har själv aldrig dragit mig för att kritisera beslut som mittparti tagit om det är orättvist.

 

Britt Strömberg centerns oppositionsråd i vännäs hade dock kurage att säja att förändringarna i A-kassan är fel.
Mera tester av narkotikamissbruk runt Stureplan skulle avslöja fler missbrukare bland Stureplans högern. Idag kunde vi läsa att någon bekant till kungafamiljen var den senaste som misstänks när polisen gjorde tillslagÄr det inte dags behandla någon från regeringen som man behandlade Danielsson.
Många fler kommer dö av den politik alliansen skapat än vad Danielssons misstag åstadkom.

Littorin borde sättas i bur. som ansvarig för a-kassa.
Och hela regeringen borde undersökas gällande trovärdighet och sanningssägande i deras tal.

Jag skulle tro mened är bruktligt förekommande.
Danielsson blev behandlad för han ljög och inte höll sig till den sanning som var. Märkligt att en sann socialdemokrat inte kan eller vill erkänna detta.

Han satt i TV och ljög Svenska folket rakt upp i ansiktet. Ju mer han blev pressad, ju konstigare minnesluckor fanns det.

Det är märkligt att socialdemokrater aldrig har fel och allt de har gjort är väldigt bra. Ska man bara undersöka trovärdighet hos alliansen? Det skulle nog sättas fler i burar, oavsett parti. För det kan väl aldrig vara så i Bertil Lunds värld att det bara är helgon hos socialdemokrater och bara jävlar hos alliansen?

Finns det inte mened inom socialdemokratin? Jag tycker det börjar bli ett löjets skimmer över Bertil Lunds inlägg. Jag är en liten egen företagare som får jobba mellan 50 och 60 timmar i veckan för att det ska gå runt. Men i Betil Lunds värld är väl detta inte tillräckligt, för man är ju inte en statlig inrättning. Att jag betalar c:a 600 kr per tusenlapp i skatter och avgifter på min inkomst är väl för lite?

Risken är väl stor att jag är en fifflare och inte gör rätt för mig, då jag driver eget företag. Vissa månader kan jag inte tjäna lika mycket som mina medarbetare, trots vi gör exakt samma jobb. Men jag jobbar 10-20 timmar mer per vecka. Jag kanske skulle jobba mer i Betil Lunds värld, då jag skulle behöva betala mer i skatt?
"Han satt i TV och ljög Svenska folket rakt upp i ansiktet."

Det påminner väldigt mycket om en person vid namn Fredrik Reinfeldt, som under hela valrörelsen 2006, utlovade i storstilat format att bli hela landets statsminister.

Så här efter valet vi nu att han har enbart blivit statsminister för Täby och Danderyd och Lidingö, med tanke på den politik som förs, och som passar synnerligen väl för inneboende i dessa orter.

Så visst ljuger politiker, ingen tvekan om detta.
Att Danielsson Ljög är väl knappt märkbart när man hör Reinfeldt tala eller Maud Olofsson.
Alltså snacka om ett gäng som lurat folket med manipulationer och rena lögner.
Lägg märke till när Reingfeldt talar han gör allt för att lägga orden så att folk får en annan förställning än vad som egentligen är den rätta sannigen.

Sernaste utspelt varför opinonssiffrorna går alliansens väg.Svaret från Reinfeldt löd ungefär .
Det är för att vi satsat på låginkomsttagarna.

Sannigen är att det är höginkoms´ttagarna man satsat på och att låginkomsttagarna får smulorna .
Att sedan man försämrat för de sämst ställda nämner han aldrig han kallar dessa för utanförskpa. Precis som om de inte vore Svenska medborgare.

Nä bort med dessa manipulationspartier.

j

Svar till Rolf Magnusson.
Rolf skriver:
"Finns det inte mened inom socialdemokratin? Jag tycker det börjar bli ett löjets skimmer över Bertil Lunds inlägg. Jag är en liten egen företagare som får jobba mellan 50 och 60 timmar i veckan för att det ska gå runt. "


Gå runt du betalr ju 60% i skatt, tar du ut för stor lön eller. ?
Investerar du inte nåt i företaget, utan tar ut en himla lön istället.
Nää!? verkar lite mysko.
Du kanske jobbar inom fel nich eller är opassande inom det du håller på med. Att vara företagare är konkurensutsatt så är det bara. Men du ska veta är det några jag stöder så är det småföretagare,
ärliga sådana och de flesta av dessa är vanliga knegare som övergått till eget företagande ofta socialister.
Jag vet dock inte om du är en småförertagare.

Rolf skriver:
"Att jag betalar c:a 600 kr per tusenlapp i skatter och avgifter på min inkomst är väl för lite? "

Vad vet jag? det är mycket möjligt, betalar du 60% i skatt då tjänar du oerhört bra. Snabbt växer din inkomst till förmögenhet där du till slut får lika mycket i avkastning som en med låg a-kassa, för de pengarna behöver du inte jobba ett skvatt.
Men du verkar ha himla bra betalt för din övertid.
Det gäller dock inte de som är sjukskäöterskor eller de som jobbar inom vården, de har inte mycket extra för storhelger och övertid.

Verkar som du har en himla bra inkosmt , men typiskt gnällig ändå.

Är du trött på jobbet lägga av. Eller sluta gnäll. Det finns de som jobbar för 65% a-kasselön som inte ger mer än till överlevnad. De har fullt sjå jobba med hur de ska få ekonomin gå ihop. Och för många går det bara inte. Beroende på höga hyra eller stora omkostnader för att ta sig till jobbet.

Har du garderat dig med sjukförsäkring a-kassa då.
Eller? Det kanske inte löns nu när dessa monterats ner av alliansen.


Bertil Lund skriver att jag ska sluta gnälla. Jag gnäller inte alls, men är förvånad över att Bertil inte vet hur en liten företagare beskattas. I mitt företag är vi 5 stycken. De har lön över avtal. De är inte och vill f.ö. inte vara med i facket.
Räkna föjande och se de fakta som är:

Intäkter 400.000
-Kostnader -150.000
=Vinst =250.000
-Schablonavdrag 25% (avdraget görs eftersom egenavgifterna är avdragsgilla) -62.500
=Verksamhetens överskott =187.500
-Grundavdrag (varierar med inkomsten) -25.600
=Beskattningsbar förvärvsinkomst =161.900
*Egenavgifterna (de sociala avgifterna) beräknas på verksamhetens överskott 30,71% (187.500 x 0.3071) -57.581
*Den beskattningsbara förvärvsinkomsten beskattas med:
Kommunalskatt ca 31% varierar mellan kommunerna (161.900 x 0.31) -48.570
Statlig skatt:
20% på belopp över 328.800
25% på belopp över 495.000
Stalig skatt därmed 0 kr
Skatter totalt =106.151
Vinst =250.000
Skatt -106.151
Kvar efter skatt =143.849

*Egenavgifterna beräknas alltid på verksamhetens överskott.

*Kommunal och statlig skatt beräknas på den beskattningsbara inkomsten, dvs. verksamhetens överskott reducerad med ett grundavdrag.

Det som stör mig och troligtvis många andra är de personangrepp Bertil ägnar sig åt. Jag säger det igen att har man lite vett i kroppen så ska man skilja på person och politik.

Att jämföra militärdikaturer med en Svensk f.d. miltär är osmaklig. Och dra in personers utseende har ju inget att göra med den politik som förs.

Att detta förekommer från opinionens folk är också lika illa. Sådana personer ska inte vara i politiken. Men Bertil Lund sticker ut taggarna för allt som allliansen gör. Men av någon anledning vill inte sådana som Bertil Lund höra om de misslyckande sossarna gjort genom åren. Att stå och och gapa på allt inger inget förtroende.

Gott Nytt År

Svar till Rolf:

Vadå gapar. Personangrepp? Jag ser ju att Littorin är alldeles svart i ögonen då han talar.
Visar på en hård attityd mot de svaga i samhället. Samma gäller Reinfeldt.
Att sedan regeingen består av två f.d. militärer är ren fakta .
Att det sedan styrs med diktatoriska medel mot de sämst ställda är också fakta.
manipulationer och lögner präglar denna regim.

Att sossarna misslyckats med mycket är också sant. Högerkrafter är svårt värja sig mot.
Men sossarna för en bättre humanare politik mot de sämst ställda generellt och beskattade folk relativt lika för samma inkomst.
Man hade även en god försäkring för arbetslöshet och folk var med i mängder i den försäkringen.
Nu har alliansen lurat folk att stå oförsäkrade.

Gällande småföretagen finns mer att göra. Men ditt ex: är ett enskilt fall, företag som inte klarar konkurensen har i alla tider slagits ut.
Samma gäller arbetarfolket dessa får ej anställning om de inte klarar sin uppgit.


Jag sticker ut taggarna för att möjligheten finns. Och den orättvisa man genom politiska beslut orsakat de sämst ställda är fog nog för att verkligen kritisera benhårt denna regim.

Många kommer tvingas gå från hus hem. sjuka blir sjukare när de utförsäkras. pensionärer med låg pension svälter.
Under tiden har överklass tagit för sig i övermåtta.
Skatter behövs men de behöver framförallt fördelas bättre.
Om dina arbetare vore med i facket skulle de kanske få bättre inkomst. de skulle ha försäkringar, de skulle ha någon som kollektivt förhandlade deras lön. <Det lokala får de dock sköta själv.

Att få ut 143000/ år eller 12000 per månad är ungefär dubbelt så mycket som en garantipensionär får ut.
Men visst det är ingen bra lön.
Verkar vara en oerhört olönsam verksamhet du bedriver. Skatterna kan vara felaktiga för småföretag.
och småföretagen får alltid betala dyrt jämfört med stora giriga storföretag. småföretag är i grunden vanliga arbetrföretag där en arbetare gått från anställning till småföretagande.

Men framförallt är skatterna felaktiga, när samhällets sämst ställda ska betala mer skatt för samma inkomst än övriga.

Jag kommer fortsätta gnälla på denna regim
till nyår ökar klyftan ytterligare ca: 10%
mellan sjuka arbetslösa pensionärer jämfört med de som är i lönearbete.

Fortsätter det så får unga idag varken nån socialförsäkring eller pension på sikt.

Sådant är värt kritisera och kämpa för att fälla denna regim på.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM