TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

God Jul. Jag ska börja med att önska alla mina bloggläsare en riktigt God Jul. Visserligen är det olika för förutsättningarna för många runt om i världen men julen ska man försöka göra till en riktig högtid. Jag hade tänkt undvika att göra så många andra kommentarer men efter gårdagen kan jag inte lämna påven Benedictus XVI i fred.


Jag måste göra ett litet tillägg till det jag skrev tidigare idag och det är att det är ingen riktig julafton om man inte får äta ”blöta” med skinka och smör till. För er som inte kan västerbottniska är ”blöta” samma sak som dopp i gryta men det ska vara vitt bröd eller ”kaku” som det också kallas av många



* Vilken dj-la tomte
Hans uttalande igår visar på vilken fruktansvärd människosyn den katolska kyrkan och dess överhuvud har. Han sa att det är lika viktigt att rädda världen från homo- och transsexuella som att rädda regnskogen. Kyrkan ska skydda människan från att frigöra sig själv. Han sa vidare att skillnaden mellan män och kvinnor är av yttersta vikt och allt annat än heterosexuell relation är att förstöra Guds verk.


Uttalande ger en del följdfrågor. En av dem är om den katolska kyrkan nu anser sig ha gjort sig fri från alla de grova sexuella övergrepp som kyrkans präster gjort på små pojkar runt om i världen. En annan är om en kyrka som så grovt diskriminerar människor med annan sexuell läggning egentligen vara tillåtet i ett land som har lagar mot diskriminering för sexuell läggning. För mig och förhoppningsvis de flesta andra människor är alla människors lika värde en okränkbarhet.

* Borgs klappar
Minst var fjärde kommun kommer att skära i skolan under 2009. Det beror på att kommunerna får sämre ekonomi i och med finanskrisen och att skatterna sänkts för de som har det bäst. Det var ingen bra julklapp för Sveriges alla barn. De sjuka och arbetslösa klappas också till efter nyår med den förda politiken där skatter sänkt för de som har det bäst. God Jul till er alla och med förhoppningen om ett uppvaknande från Borg under helgerna.
*Lokala klappar

Klappar till kollegorna inom Umeåpolitiken är att det var tur att vi inte sänkte skatten, de pengar som ni trodde fanns till detta har försvunnit i en rasande takt. Både att vi får mindre i skatt och risken är stor att vi får bära bördor som regeringen orsakat. Vi ska också se vilka investeringsobjekt vi kan dra igång främst på reparationssidan för att mildra effekterna av högerpolitiken



Så har kommunalrådet än en gång uttalat sig om en fråga han nog inte tänkt igenom ordentligt.

Det är nog så illa att han som företräder alla Umeås invånare skymfar alla katoliker när han kallar påven för "dj-la tomte", fastän denne representerar en miljard medlemmar i KK och i denna sakfråga flera miljarder, troligen en stor majoritet av andra världsmedborgare också, bara för hans åsikter!

Det enda som i dagens Sverige inte får ja olika uppfattningar om är tydligen homosexualitet. Gud, kungen och påven och alla kristna kan man däremot fritt häda och tycka vad man vill om!

Värst i uttalandet är att LH fördomsfullt ifrågasätter om katoliker ens skall ha rätt att finnas i Sverige på grund av sina åsikter! Trots allt var det bara påven som uttalade sig. Vad kallar man sådant?

Påven har dessutom verkligen inte ifrågasatt homosexuella människors rätt att få finnas. Han har bara fört vidare sin uppfattning om att heterosexualiteten är viktig för människans framtid, vilket väl är sakligt rätt? Som jag ser det närmar sig LH:s uttalande fascism.

Det är typiskt för denna blogg att respekt för religionsfriheten inte finns med som krav för att få kommentera. Man jag tycker faktiskt att LH både är stötande och hetsar mot katoliker, och det är i alla fall inte tillåtet enligt bloggens regler.

Jag hoppas därför att LH ber om ursäkt för detta övertramp.

Blev glad av ditt inlägg :)

MVH Anna

http://grushog.blogg.se
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET




Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM