TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu är det en dag kvar till julafton och visst minns man tillbaka till de julaftnar som man erinrar sig först. Inte var det så mycket mat på borden och så många rätter, inte heller var det så många julklappar. Både Inger och jag tror att vi fick var sitt under barndomen. När det gäller vårt barnbarn är det stora högar och jag undrar om hon uppskattar det lika mycket som vi gjorde.


Så här före jul brukar vi alltid ta och spela lite julsånger. Den sång som ligger på min topplista är nog är Celine Dions White Christmas följd av Elvis med samma låt. Jag kan även rekommendera Christer Sjögren och Vikingarna i en gammal inspelning med en låt som heter I kväll jag tänder ett ljus. Den låten påminner en om bardomen. De andra klassiska julsångerna är också bra men man måste ju prioritera om man ska välja någon.


Däremot förstår jag inte hur personalen i många butiker står ut med musik sprutandes ur högtalarna hela dagen. Samma sak har jag också hört av de som är t.ex. runt torget.utsätts för hela dagarna

Så här för jul ska jag ge några korta reflektioner över saker som hänt:


* Media speglar eget intresse
Igår tog vi i stor enighet en översiktsplan som ska möjliggöra att bygga långsiktigt hållbart på Ön. Inte helt oväntat, ursäkta kanske helt väntat speglades i VF av Arne Hörnestig, i stort sett bara Anders Sellströms missnöje med förslaget. Det var för mig något helt väntat och jag som spelare skulle inte satsat tio ören på något annat.


* Media ingen domstol
Åke Svanstedt har anklagats i TV4 för att använda grisfösare. Travexperter säger att det är en värdelös åtgärd om det används. Jag vet att för länge sedan var det en som använde detta och han fick sitt straff av hästen. Jag vill inte försvara Åke men det kommer aldrig att kunna komma en rättvis förundersökning och inte heller en rättvis rättegång om åtal väcks.


De som har suttit i TV kan inte vittna eller hade de bara hört något och inte sett något. Jag tycker inte media ska utge sig för att vara domstol och i alla fall där man dömt någon som inte hållit i rätten får aldrig rättelse av media. De som de dömt är dömda även om de är oskyldiga och media är ett hot mot rättssäkerheten.


* V75
Idag är sista chansen att göra sig lite extra julpengar på travet. Själv hade jag lite flax förra lördagen och hittade alla rätt men den här gången ser det svårt ut när det gäller att hitta rätt spik. Jag skulle bli mycket förvånad över om inte någon av följande kommer först över linjen. Avd 2. Bonus Käll, avd 3. Bill Laukko, avd 4. Alvena Nancy, i avd 5. Önas Atlas vilka som jag tror på i de andra avdelningarna får ni lista ut själva.


* Vill byta kommun
Ser att Örträskborna och någon moderat i Bjurholm vill att Örträsk byter kommun. Jag funderar bara över hur Bjurholms kommun ska ha råd att ta över något som inte Lycksele har råd med.


Jag tycker ärligt talat synd om Bjurholm som kommun för jag tror de kommer att ha fruktansvärt ont om pengar oavsett om Örträsk kommer med eller inte. Jag tror också att kommunerna själva måste fundera över en kommunreform för jag har svårt att se att staten skulle göra det då det inte ens dykt upp i ansvarsutredningen.2008-12-23, 10:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM