TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag åker jag ner till Göteborg för att tala med Volvos koncernledning om situationen. Jag skrev till Leif Johansson för ca två månader sedan och vi fick lov att komma dit och hälsa på. Vi blir mottagna av koncernledningen med Leif Johansson i spetsen, inklusive cheferna för Volvo lastvagnar.


Det som hänt de senaste två månaderna har nog inte en enda person kunnat ana men det kommer att vända, frågan är bara hur många jobb som hinner försvinna. Volvo är viktiga för Umeå och det är viktigt för oss att se på vilket sätt vi kan bidra till en fortsatt utveckling.


Jag vet sedan tidigare att Volvo är oerhört besvikna då regeringen försämrat transportstödet då andra länder kan ge stöd där man inte alls har de långa avstånden som vi har här.


* Bygg staden
Igår fick vi i planeringsutskottet träffa Carl-Johan Engström från Uppsala, som både är professor på KTH och planerare i Uppsala, och jag måste säga att det var ljuv musik för mina öron. Det var också en bekräftelse på att vi är på rätt väg genom att styra all planering mot staden och förtätningar.


Det är den planeringsmodellen som är den enda som klarar begreppen långsiktigt hållbart, att minska klimatpåverkan, att få en bättre ekonomisk utveckling, att kunskapsintensiva företag gror osv. Det ger också fler jobb av enklare natur i servicenäringen, fler etableringar, ekonomisk mångfald, mindre sjuktal, lägre arbetslöshet. Det finns helt enkelt få negativa saker överhuvudtaget.


Jag konstaterar att i Uppsala så vill länsstyrelsen att kommunen ska utvecklas och det kändes inte som det skulle vara samma stad när det gäller riksintressen. Låga hushöjder - där är höga här och så vidare. Tänk om de myndigheter som vi har att göra med hade samma syn som i Uppsala, trots att jag tror att de kulturella värdena nog har större riksintresse där än hos oss. Uppsala är ju också äldre än vad Umeå är. Den täta staden är framtidens melodi och den enda vägen om man vill ha utveckling, alternativet är sotdöden.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM