TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är lite ovanligt att vi har de två nordligaste lagen i toppen av elitserien, Skellefteå och Luleå, som dessutom har lika många poäng. Samma målskillnad men där Skellefteå har fler gjorda mål. Linköping har också samma poäng. I början av serien sågades Luleå samstämmigt av all media och visst är man glad att lagen lyckas och att det finns spelare som fått sin hockeyutbildning i Björklöven.


Igår presenterades den utredning som har att göra med spelmonopolen och de vinster som hamnar hos folkrörelserna samt travet (och för det senare enda förutsättningen att överleva). När det gäller Svenska Spel bör det fortsätta som idag och att man har kvar monopolet på sportspel. Jag tycker att det håller och man kan bara hänvisa till den marknad som man alltid hänvisar till att den inte är mogen att hantera pengar. Se bara på finanskrisen runt hela världen.


Det som avslöjades igår i USA där Nordea förlorar pengar ger ännu mer att fundera över då sparare eller kanske det var spelare svindlats på flera hundra miljarder. Här ligger bollen hos regeringen och det är bara att ordna en svensk modell samt notifiera den i Bryssel. Vi ska sluta skylla på EU när det är de nationella besluten som felar.


* Transportstödet
Idag ska Ibrahim Baylan ha få svar på en interpellation om transportstödet ställd till Maud Olofsson. Jag vet inte om hon än en gång har skyllt ifrån sig och gett EU skulden då det är i Sverige som beslutet fattats. Jag tycker det är en konstig syn då man pumpar in 28 miljarder i bilindustrin men inte ens kan ha kvar det stöd som fanns tidigare och som egentligen borde att utökats då de på sikt ska bygga fler hytter. I Belgien har man lite olika stöd för bland annat monteringen i Gent och det ryms inom regelsystemet. Vi ska slåss för den svenska industrin och ett stöd för tranporter är helt enligt alla regler i EU.2008-12-16, 17:16  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM