TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vinterbild LångvattnetDet blev dåligt med bloggande i helgen då det mobila bredbandet inte fick kontakt.

 

Däremot var det vackert med snötyngda träd och gnistrande sol i Långvattnet.

 

 

 


* Skattesänkningar eller inte
Så kom då VK:s undersökning om folks uppfattning angående skattesänkningar en vecka efter att jag blivit uppringd men bättre sent än aldrig. Det visar sig att det finns ingen skatterevolt i Umeå och att medborgarna i stort är nöjda med skatten trots att den är så hög som 22.60.


Det har inte funnits pengar och när nu regeringens politik slår mot kommunerna kommer det att visa sig att den skattesänkningen som högeralliansen föreslog i Umeå inte har kunnat finansieras på annat sätt än genom att skära i välfärden.


Vi hade kunnat sänka skatten om vi inte visste att det har gått ut över välfärden i kommunen. Däremot har jag blivit mer och mer fundersam om inkomstutjämningen är korrekt då vi får betala mest i hela landet till den. Vi har 5 kr högre skatt än Danderyd, de har en strukturkostnad på 31 000 och en nettokostnad på 37 000 och hos oss är det 24 000 respektive 37 000. Luleå har nästan som oss. Vi måste fundera över om detta speglar verkligheten då de kan ha 5 kr lägre i skatt.


* Mer om pengar
IMF, internationella valutafonden, tror att finanskrisen kommer att fördjupas under nästa år. Och jag skulle inte bli förvånad om det stämmer då vi vet hur man misshandlat ekonomin i USA inte minst med tanke på de bonussystem man haft där med pengar som inte funnits men också hanteringen av lån av banker och därtill börsen. USA, ofta omnämnt som marknadens förlovade land, har en stor del i krisen. Kanske skulle man istället börja med en grundkurs i matte.


* Regeringens stimulans för sjukvården
Regeringen ska stimulera de landsting som klarar av att korta vårdköerna. Man ska ge till dem som redan klarar det. Vore det inte bättre att ge pengar till de som inte har pengar till att korta köerna?


* Regeringens stora affischnummer
Regeringen gjorde en stor sak med hyresgarantierna som blev ett fiasko då det endast är 14 ungdomar i hela landet som fått den via ett förstahandskontrakt. 12 kommuner har trott på iden.


* Riksgälden
Såg i en artikel att Håkan Sörman, VD på Sveriges kommuner och landsting, har anammat min ide om att offentlig sektor borde få låna av riksgälden. Ska vi ta oss ur den likviditetskris som finns i banksystemet måste det ta och hända något. I början av året ska företagen betala sina skatter och då behövs det pengar.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM