TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har lagt ett paket för bilindustrin som inte ser så tokigt ut men däremot funderar jag över Sven-Olof Edvinsson blogg där han nu bockar av stödet till bilindustrin. Vad jag minns nämndes inget i valrörelsen och bara för 4 månader sedan var allt det goda resultat av regeringens politik.


Om nu bilstödspaketet har någon som helst betydelse när högern i USA sagt nej till ägarna av de svenska personbilstillverkarna med sitt paket. Frågan är om inte det varit lika viktigt att få bort USA-ägandet men också hur man får banksystemet att fungera så folk får låna till sina bilköp.


Jag tror fortfarande att det är finansmarknaden som är den värsta boven i mycket och här hjälper det inte ens att något görs enbart i Sverige. Tomas Östros som är en klok person bör sätta sig ner med Borg och förklara för honom att den viktigaste åtgärden han skulle kunna göra är att låta offentlig sektor låna direkt av Riksgälden. Han har ju bara fått med sig Swedbank i bankpaketet.


* Fjärrvärmens gyllne tider över
Fjärrvärmen har och är en ren samt bra energikälla i tätbebyggda områden men det är inte säkert att den har den rollen i nya områden. I framtiden kommer alla hus att byggas med krav om mycket lägre energiförbrukning som är så låg att det inte finns någon som helst ekonomi att dra in fjärrvärme.


Vilken energikälla som då ska användas kanske vi måste omvärdera då elen till stor del har varit bannlyst. El är en bra och ren källa som har mycket låga överföringsförluster. Huvudsaken är att elen framställs så att den inte bidrar till klimatpåverkan och framställs av till exempel kol eller olja eller fel sorts gas.


* Sjukvårdsköer
Regeringen ska stimulera de som kortar köerna inom sjukvården. Man gör det rakt av utan att analysera orsakerna till köerna. Det kanske är så att de som inte klarar av köerna gör det på grund av brist på pengar. Vi vet att Västerbotten inte får lika mycket i bidrag för läkarstuderandena som andra lärosäten och därmed får betala mer ur egen kassa. Den här regeringen har även inom sjukvården prioriterat de som redan har det bäst, en gammal klassisk högerpolitik.


* Folkpartiet splittrat
Jag såg att folkpartiet i Dorotea vill att man ska kommunalisera resebyråverksamheten. I andra kommuner driver man hårt att så mycket som möjligt ska sättas ut på entreprenad, även om det kan bli dyrare. Köper man tjänster är det väl beställningen man ska se över och i Dorotea är gruppledaren distriktsordförande. Det skulle inte förvåna om man drev igenom en entreprenad.


* Företagsklimatet
Tittar man på svensk näringslivs ranking brukar vi i Umeå inte ligga bra till. En undersökning som jag brukar ta med en stor nypa salt. Såg nu att lönsamheten i bolagen i Umeå är bättre än i Göteborg, Stockholm, Malmö. Jag som trodde att det är viktigt för bolagen att göra bra resultat.


* Lagar ska följas
Garaget, en restaurang på Umedalen i Umeå, har utsatts för attentat och djurrättsaktivister har enligt media tagit på sig ansvaret för detta. Jag förutsätter att Garaget följer de lagar som finns i Sverige och jag är övertygad om att respekten för de som vill ha en annan politik för djuren skulle tjäna på att använda andra metoder än våld och skadegörelser.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM