TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När jag kommer hem ser jag att regeringen fattat beslut om åtgärder för fordonsindustrin, däremot kan inte jag med utgångspunkt vad jag läst säga hurra eller bu. Det ser ut att vara en kreditgaranti på 20 miljarder, lån och ett stöd till ett utvecklingsbolag. Jag kan inte se om det även ingår något för att forska fram miljövänligare lastbilar, men vi får väl studera och analysera.

I eftermiddag har jag gjort två företagsbesök och få information om läget och det är om energipolitik på Obbola Linerboard och språkförskolan på Mariehem. Jag började tidigt i morse på Sweco som visade en del intressanta uppslag och sedan träffade jag ägarna av Lumaf som sålde bostäderna till Akelius men som vill vara med och utveckla Umeå. Jag blir jätteglad varje gång det kommer lokala entreprenörer som vill bygga hyresrätt, de ska vi i alla lägen försöka se till att de kan komma fram med sina projekt.


Däremot är jag dödligt rädd för att välfärd och sysselsättning hotas om inte vår basindustri kan få energi till rimliga priser. Jag är rädd att miljöpartiet och vänsterpartiet vill föra en energipolitik där basindustrin dödas. Jag är också helt övertygad om att det behövs mera el-energi i framtiden för med byggande av energisnåla hus ger det olönsamt med fjärrvärme, vilket vi redan sett i Umeå.

Jag är också helt övertygad om att bilarna i framtiden kommer att laddas med el-energi. Den framtida elen får inte framställas med kolkraft eller för mycket biobränslen från skogen då den behövs för massa, pappers och sågindustrin
Byggjobben havererar sade jag i bloggen senast i morse. Och nu tror jag det är tid att vi från kommunens sida ska se över om vi gör en kraftansträngning på rep och underhåll som dessutom ger mycket jobb.

 

Det har inte kostat staten en krona att ha ett stimulanspaket för privata hyresvärdar, allmännyttan och alla andra fastighetsägare. Bara momsintäkterna har varit bättre för statskassan än att betala arbetslöshetskassa och andra åtgärderFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM