TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I min tidigare blogg från imorse tog jag upp Littorins besvikelse över läget, som han har ansvar för. Det blir ”skit”år om man ingenting gör, det vet vi, och han kan inte lita på att effekterna av den socialdemokratiska politiken håller i sig hur länge som helst.


Nu hamnar vi i den värsta situationen och kanske främst för ungdomarna på 16 år. Och kommer ni ihåg för 16 år sedan, 1992 och 1993, då vi också hade en borgerlig regering i Sverige. Det var även då en högerregering men ledd av Carl Bildt som statsminister.


Då stannade bostadsbyggandet helt av efter en tid. Det lilla som byggdes var de byggen som fick ett startbidrag, så kallade Danellgropar. Denna gång vid regeringsställning tog man än en gång bort investeringsbidraget och det blev istället så kallade gropar för hissar.


Det tidigare investeringsbidraget var till för smålägenheter som främst används av ungdomar och äldre. Men det är klart att med den politik man för så är det inte vidare många ungdomar som kommer ut på arbetsmarknaden och som behöver en lägenhet och inte äldre heller förresten.

Ett Rot-avdrag för alla fastighetsägare och inte bara till villaägare och bostadsrättsinnehavare hade gett både jobb och inkomster för staten. Fler jobb och mer momsintäkter hade bidragit positivt till statsfinanserna, medel som vi nu blir utan. Detta då kanske vissa av dessa byggnadsarbetare som nu förlorar sina arbeten inte heller är med i a-kassan och då hamnar i ett utanförskap och blir bidragsmottagare.


* Regionråd
Vi har idag haft regionråd i Robertsfors. Jag är dock lite besviken på att samarbetet inte tagit bättre fart då framförallt de mindre kommunerna skulle kunna få pengar över till skola och omsorg där vi gör rationaliseringsvinster.

 

Ett sånt område vore till exempel miljötillsynen där ett gemensamt kontor skulle ha kunnat ge lägre kostnader och bättre kompetens. Vi från vår sida är beredda att gå vidare bara de andra vill. Vi vill hjälpa till att slippa skära i de viktigaste områdena som utbildning och omsorg. Då måste vi kunna identifiera det arbetet som vi kan göra tillsammans och därmed kanske pressa kostnaderna.2008-12-10, 16:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Lennart upprepar sin märkliga idé att alla fastighetsägare skall ha rätt till ROT-avdrag.

De fastighetsägare, som inte har denna rätt är de fastighetsägare, som åtnjuter 100-procentigt avdrag för ROT.

Flera gånger har jag frågat Lennart, hur ett sådant avdrag skulle kunna se ut, men inget svar.
Med all respekt Lennart att det valdes en borgerlig regering 1991 berodde på att (S) hade kört Sveriges finanser totalt i botten. Palme devalverade kronan 1982 och beredde därefter vägen för den största misskötseln av landets ekonomi sedan Karl XII avvecklade Sverige som stormakt genom sina vansinniga krig.Carl Bildt fick 1991 ett fullständigt kaos att reda ut och det var omöjligt utan hjälp från
(S)yndabockarna. Var det inte så att redan -92 började de samarbeta? Är det nåt ni ska tala tyst om är det krisen då. För övrigt höjdes alla skatter kraftigt 1994 med löfte att de skulle sänkas när krisen var slut och finanserna något i ordning igen. Det har inte skett förrän de liberala partierna kom till makten 2006 tack vare oss väljare.
Savr till Donald Balhuizen
Det som hände under början på -90 var en anpassning till EU.
arbetslöshet m.m var för att man skulle uppfylla maastrchtfördraget.
Maastrchtfördraget som i princip hade en uppgift låg inflation men även låg ränta.

Det som nu händer med regering och politik är att jobben kom av högkonjuktur och förberedande socialistisk politik. Den massarbetslöshet som sker just nu och som kommer försätta folk i en prekär situation som dessutom gör att massor inte lär komma tillbaka utan bli kriminella , sjuka, deprimerade, allmänt utslagna,
DET ÄR, och utan förbehåll orsaken av ett experiment som alliansen är skyldig till.
Detta genom nedrustnigen av socialförsäkringssystemen.
Den politiken bromsar tillväxt , handeln, och i förlängningen jobben, som i sin tur minskar intäckter till statskassan.
Villeyt i sin tur förämrar Sveriges Välfärd och ökar klyftorna enormt.
Allt det är alliansen orsak till.
Ett fullkomligt brott anser jag som de borde ställas till svars för.

I Övrigt så är byggande av bostäder Som holmlund stöder i Centrala Umeå helt fel.
Man borde istället satsa på billga hyresrätter åt unga så de har bostad att tillgå då jobben kommer. Dessa ska dessutom ägas av kommuner.
Sådant borde byggas nu då priser på byggande faller och folk blir arbetslösa.
Då finns bostäder då jobben kommer.
Jag ser det som infrastrukturjobb liknande AK -jonbben på 30-talet.

Bygga i centrala Umeå är ju enbart för överklass.

Sverige valde en egen väg 1982 gentemot de andra europeiska länderna.
Jag förstår att du Bertil Lund vill förstatliga det mesta i sann socialistisk anda. Klyschorna om att Alliansen är som stora stygga vargen är alltför barnsliga. Varför kan ni inte bygga lite billigare hyresrätter i centrala Umeå? Blir det inte en mer levande stad då? Du har i övrigt ett vettigt inlägg för vi behöver bostäder och även om det kostar pengar nu blir det lönsamt längre fram.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM