TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen la i går sitt förslag för att få lite stopp på problemen med jobben. Det är väl i stort bara regeringspartierna själva och till och med deras lokala företrädare som tycker att det är bra. Tummen ner ges av Svenskt Näringsliv, konjunkturinstitutet, bankerna, hyresgästföreningen tycker att det är helt otillräckligt. Självklart så ger vi socialdemokreter underkänt då det är helt otillräckligt.


Rot avdraget läggs till hushållsnära tjänster vilket innebär att det är villaägare och bostadsrättinnehavare som får göra avdrag.


Detta visar att man även i en krissituation på jobbfronten gör en tydlig fördelningspolitisk genom att missgynna alla de som bor i hyresrätt som redan förut är missgynnade i bostadspolitiken. Det är fel att inte privata fastighetsägare och allmännyttan får göra avdrag och det är också där reparationsbehoven är som störst. Det här är klassik högerpolitik
Det finns inte heller några som helst riktade åtgärder till den stora krisen inom fordonsindustrin.


I USA där föreslår Obama stora satsningar för att skapa nya jobb och han ska göra den största satsningen på infrastruktur sedan 1950 talet. Han ska också reparera skolor och satsa på bredband och energiinvesteringar som minskar energiförbrukningen. Dessutom kommer ett räddningspaket för bilindustrin. Jag tycker Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt ska åka på ett studiebesök för att lära hur man gör för att skapa nya jobb

 

*Socialstyrelsen
Socialstyrelsen har en fruktansvärd syn på adoptivföräldrar då vikten ska avgöra om man får adoptera barnSom tidigare frågat, hur tänker du? Fastighetsägare, och dit räknas allmännyttan, får göra avdrag för hela reparationsbeloppet, inte bara för halva lönedelen. Hur tänker du? Vad är det du föreslår?
Det är ägaren av ett småhus eller innehavaren av en bostadsrätt som kan få skattereduktion för ROT-arbeten. Det innebär att avdraget inte kan tillämpas på det stora delvis mycket eftersatta hyresbeståndet.
De vore angeläget att rotavdraget också skulle kunna utnyttjas av byggfirmor som t.ex. måste dra om ledningar i gamla hyreshus.

Hur många ägare av småhus eller bostadsrätter som i detta läge är beredda att satsa på reparationer som kräver lån av pengar går inte att säga. Det kan bli så att begränsningen gör att effekten av rotavdraget blir mycket mindre än man kalylerat med.
Fastighetsägaren får dra av hela beloppet vid stambyte och fasadreparationer o.d. ROT-avdraget är väl närmast till hands för att stimulera privatpersoner att anlita mindre företag för renoveringar och så. Ni missunnar alltså vartenda litet skatteavdrag som vi vanliga kan och får göra. Du Lennart och även du Tord för ett inskränkt och egoistiskt resonemang.
Finns det verkligen ingenting bra med alla satsningar som görs? Är allting fel, för lite, för sent och fel färg?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM