TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi fåt höra regeringens förslag på hur krisen ska lösas. Ja mycket väsen för lite ull och många till och med Svensk Näringsliv är kritisk men alliansens lokala företrädare jublar.


Visst kan det ge vissa nya jobb men är helt otillräckligt och är fördelningspolitiskt fel.


Man inför ett rotavdrag som ger tandvärk och gynnar de som redan har det bra. Rot avdraget läggs till hushållsnära tjänster vilket innebär att de som har egna villor och bostadsrätter får sina bostäder subventionerade för att höja standarden och få en bättre bostad.


De som bor i hyreslägenheter de får däremot inte samma möjligheter oavsett om man bor privat eller i ett kommunalt bostadsbolag.


Det här visar att man prioriterar de som redan har det bäst och ger ytterligare nackdelar för de som bor i hyresrätt, de ska få betala upprustningen själva, gammal klassisk högerpolititik.


Behovet att skapa nya jobb och miljöinvesteringar borde omfatta alla och inte bara om man äger sin bostad. Rot avdrag för arbetsplatser och boende skulle förbättra arbetsmiljön och boendemiljön för många.


Ge ett Rot avdrag till alla som vill reparera och förbättra arbetsmiljön och boendemiljönJag undrar, om jag tänker fel.

ROT-avdraget säger du bara gynnar de som har det bra. Det är ju en förutsättning för att något skall ske, att köparen har pengar att betala med. Men meningen med ROT-avdraget är inte att gynna dem som har det bra, utan att gynna de som kan få ett vitt arbete genom dessa reparationer/förbättringar. Syftet är att skapa arbetstillfällen. Anser du verkligen att det är bättre att byggnadsarbetare går arbetslösa än att de som har råd kan reparera/förbättra sina bostäder.

En hyresvärd som driver ett hyreshus har rätt att till hundra procent dra av kostnaderna för reparationer/förbättringar. Hyresgästen är ju den som får nyttan av dessa arbeten. Vad menar du, skulle hyresgästen dessutom få ett kontantbidrag därför att hyresvärden reparerar? Hur tänker du?

ROT-avdrag ges till 100 procent till alla som kommersiellt driver en fastighet eller har en s.k. näringsfastighet (t.ex. Göran Persson). ROT-avdraget utgör emellertid endast hälften av arbetskostnaden för villaägare och bostadsrättsägare.

Sedan finns en annan effekt, som visat sig hålla när det gäller hushållsnära tjänster. Avdraget går endast till sådana som anlitar företagare med F-skattesedel - alltså som är registrerade och betalar arbetsgivaravgift och preliminärskatt för sina anställda. Det gör att inbetalningarna till stat och kommun blir större än utbetalningarna.
Hyresrätten har en hyresvärd som skall stå för ev reparationer och ombyggnad. Så ett ROT-avdrag till en hyresgäst är ju lika fel som en vaniljsås till korv.
Jag måste ställa samma fråga som skribenterna ovan. Hur har du tänkt nu?

Den hyresgäst som lägger ner 50.000 kronor på att renovera sin hyresrätt - med eller utan avdrag - är ju från vettet eftersom den gör hyresvärdens jobb!
Det är faktiskt många kommunala hyresbolag som kör med hyresgäststyrt/valfritt underhåll.
I dessa fall är det hyresgästen som får stå för alla underhållskostnader för tex. ytskikt.
Till Fredrik Viberg
Du är lika fel ute i ditt resonemang som analogiförsöken till vaniljdraperade korvar. Vi bor i en hyresrätt med en privatvärd i en bättre stadsdel i Stockholm. Hyresvärden har ingen skyldighet att betala för underhåll som inte ingår i lagstadgad normalstandard. I detta fall rör det sig om en öppen spis som man inte kan elda i på grund av en gammal skorstenskanal. Vi måste således bekosta renovering av denna själva. Förklara för mig logiken i att jag kan bekosta en städerska i mitt hem med ROT-avdrag men inte en hantverkares utförda jobb, i samma hem. Det är ju det utförda arbetet som subventioneras, inte byggmaterialet. Syftet skall ju vara att stimulera byggsektorn. Åt detta kan jag bara le. Det finns solklart en annan agenda bakom och den liknar klart mer det som Lennart Holmlund skriver.

Kan också berätta att jag alltid röstat borgerligt. I veckan blev belåningen till privatpersoner större än företagsutlåningen. Helt galet. Det känns som om vi alla i detta land slutligen kommer att stå med vaniljdraperade varmkorvar på läktaren. Vi har dock bara dåliga ståplatsbiljetter där vi nyfiket tittar på när enreprenörshungriga länder spelar i högsta ligan.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM