TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag ska vi ha regionstyrelse och LAKO, ett samrådsorgan mellan kommuner och landsting. Det är väl inga riktigt stora frågor som är på dagordningen och vi väntar och väntar på att regeringen fattar beslut om regionkommun så att förberedelserna får ta fart. Jag förstår inte varför regeringen inte kommer till skott i detta demokrati- och effektiviseringsprojekt.


Våra möten ska hållas på Umeå flygplats eller Alvik som det heter. Vi får väl vänta och se men ett namnbyte är på sin plats. Vi som flyger har sett förändringarna och det känns spännande. Däremot har jag flera gånger tagit upp med SAS varför man inte får ett sms så att man kan checka in på hemresorna när man checkat in utresan (eller den första resan). Jag trodde det var bara jag som hade problem med detta men det verkar röra sig om ett systemfel.


* Reformflopp
Det har nu visat sig att ytterligare en reform från högerregeringen är en riktig flopp och det är den så kallade hyresgarantin. Garantin skulle vara till för personer utan fast inkomst som skulle få ett förstahands hyreskontrakt. Det är endast 14 ungdomar i hela landet som fått ett kontrakt då endast 12 kommuner har trott på iden och ställt upp på det nya systemet som innebär att kommunen borgar för hyran i sex månader under 2 år.

* Objektiva forskare
I gårdagens blogg tog jag upp att den forskare som i sin forskning kritiserade systemlösningen i Umeå inte kunde anses som objektiv forskning. Självklart väntade jag inget annat än att han skulle försvara sig och påstå att hans bostadsförhållande i närheten av vägen inte hade någon betydelse. Då blandar han ihop det till att jag som bor i centrala stan inte skulle kunna agera som politiker för att få bort vägarna. Det innebär att han dessutom inte förstår vad politikens uppgift är och att politik är att påverka förhållanden som är fel.


Jag sa också att jag förstod att Ulf Landström som person och boende i närheten av vägen kanske inte gillade vägen men att nyttja det som forskning tror jag inte en sekund på. Det finns ingen annan lösning för att klara luftkvaliteten i centrala stan än att bygga bort detta genom så kallade ringleder som byggs så att trafiken går att styra bort. Det är miljöexperter och andra planerare fullständigt överens om.2008-12-05, 09:10  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM