TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Varslen ramlar in i lavinfart och fler och fler mister jobben. Tillväxten avtar och skattekraften minskar och då kommer problemen i den offentliga sektorn.
Bilförsäljningen når bottennivåer vilket inte är så konstigt för vem köper en bil om risken finns att jobbet försvinner.

 

Bostadspriserna faller då den tidigare hausen gjort att många betalt för dyrt då marknaden råder. Marknaden har varit osund då priserna stigit för mycket och bostäder blivit en spekulationsvara. Bankerna har ett stort ansvar när de har bedömt om folk kan klara av lånen och värst har det varit i USA.


Märkligt nog så faller den här krisen in samtidigt som vi har en högerregering och märkligt nog så var den förra krisen också när vi hade en borglig regering i början på 90-talet och märkligt nog så var det ekonomisk kris med den borgliga regeringen dessförinnan.


Nu skyller jag inte allt på den borgliga regeringen men den har ändå ett stort ansvar för att krisen blir djupare än vad den borde vara. Under de år man har regerat så har skattesänkningar gått som en röd tråd genom politikområdena. 

 

Man ska inte ta ut mer skatt än nödvändigt men nu är risken stor att när intäkterna minskar så kommer kraven på minskad välfärd. Fler kommer då att ställas utanför och klyftorna kommer att öka. Skatterna har dessutom sänkts mest för dem som redan har det bäst vilket ytterligare ökat klyftorna. Regeringens förda politik slår som ett knivhugg i ryggen på de arbetslösa och sjuka som redan sedan tidigare har det sämst.


Regeringens motiv till att klämma åt de sjuka och arbetslösa har varit att man blir friskare och det är bidrag de arbetslösa varit ute efter och inte jobb.
Det kommer att bli tufft för många inte minst de som skaffat eget boende och blir arbetslös. Och nog hade det varit bättre att ha lite pengar i ladorna för att kunnat vidta åtgärder för dem som blir arbetslösa än att sänka skatter.

 

Konsumtionsmöjligheter för alla ger mer än hög konsumtion för några få.
Sedan förra krisen har det även skett en stor förändring och det är att centerpartiet blivit det parti som står längst till höger och därmed längst från många människor.Men ni (alltså Socialdemokraterna) har ju redan kommit fram till att det var er politik som skapade krisen på 90-talet. 2001 om jag inte minns fel offentliggjorde ni rapporten som sa detta.

Har ni ändrat er nu?
Hur förklarar du att även Storbritannien genomgår en liknande kris just nu?

I Storbritannien har en socialdemokratisk Labour-regering suttit oavbrutet vid makten sedan 1997.
Detta är en finanskris i hela världen med sitt centrum i USA. Vilken regering som sitter vid makten har, i det här fallet, ingen betydelse då Sverige inte kan isolera sig mot denna typ av händelser.

Sverige har en av västvärldens starkaste budgetar idag med stora möjligheter att genomföra reformer.

Vad är dåligt med detta? Att ständig inta attityden att den andra sidan alltid har fel hoppas jag är en egenskap som begränsar sig till politiker. Om denna princip var rådande i samhället skulle utvecklingen avstanna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM