TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En av dagens rubriker har varit att den s.k. FRA-lagen kommer att bli dyr för hushållen då de får betala bevakning. Det kan röra sig om mellan 2500 till 3700 kr för varje hushåll, vilket är de kostnader som branschen får för att man ska kunna lämna ut kopior på all den data och tele-trafik som går över landsgränsen. Detta innebär i korthet att regeringen höjer skatten med samma summa det första året då operatörerna måste ta ut kostnaden.


* Revisorer jagar jobb
En annan nyhet var att Öhrlings har gjort en enkät bland folk och kommunstyrelseordföranden. Ordförandena fick ungefär hälften av medborgarnas förtroende om att pengarna användes på rätt sätt och till det de var menade för. Den andra hälften krävde tuffare granskning.


Det kan man göra av två skäl och det ena är att vi kan vara dåliga på att informera och det andra är att man tillhör den hälft som hellre vill ha sänkt skatt än välfärd samt att man har fallit för argumenten om att skatter går att sänka. Och visst går det att sänka skatterna men då minskar också välfärden i samma omfattning.


Öhrlings kanske tror att detta förfaringssätt ger mer jobb till dom och kanske var det därför som man gjorde undersökningen. Min erfarenhet av revisorer är dock att de tenderar till att vilja ha mer byråkrati för att man sedan ska kunna följa upp saker på samma sätt som i en butik. Detta medan de flesta politiker vill ha så lite byråkrati som möjlig samt att man vill få ut så mycket verksamhet som möjlig för skattepengarna.


Skatt tas ut för att vi ska kunna ha offentlig verksamhet och vi vet i alla fall i Umeå genom vår styrmodell vad vi får ut och att vi får ut mera för mera pengar.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM