TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Inget görs för jobben
Idag ska jag medverka vid den demonstration som bl.a. annat Metall har på torget när det gäller vad som händer på arbetsmarknaden och den fullständiga frustation som finns att ingenting händer. Jag ska dit trots att magen inte är i bästa form så Coca-Cola är drycken.
I övrigt är det min tur att göra veckans V75 i det tipsbolag som vi har. Jag tycker det ser svårt ut men tror att jag spikar Bravo Nalan i avd. 2 och Arras i avd. 3. Sedan får vi se.

*Staten är inte så illa
I Tv4 presenteras en rundringning som man gjort till borgliga riksdagsledamöter om staten borde gå in i Volvo och Saab om krisen förvärras, vilken den kommer att göra.

Jag är inte förvånad över om synen på statliga företag förändras då inte Det finns framtid i främst USA ägda företag. I många andra länder som styrs av högerpolitiker så ser man inte så mörkt på statligt ägande som man gör i Sverige. Undrar om Kristdemokraterna får upp ögonen så Odell ser verkligheten.

 

Vi har länge sagt stoppa utförsäljningen av de statliga företagen och kanske moderaterna har vaknat lite och der vansinnet i att sälja till


*Lokala företagsbesök.
I går var vi ute med vårt näringslivsutskott och besökte företag och det var givande men tyvärr var ingen representant från högeralliansen i Umeå med av olika orsaker

*Tvätta inte reflexvästar
Vi besökte Berendsen Textil (gamla KM tvätten) som inte bara är en tvätt utan man tar ett helhetsansvar för kläderna för många företag. Här fick man lära sig att reflexvästar tål max 10 tvättar så är reflexerna borta. Något att tänka på inte minst för skolan som ska tillhandahålla västar. Vi kanske måste försöka använda andra saker än västar.

*Isringhausen
Ett tyskt familjeföretag som gör stolar till Volvo och som styrs enligt tyska principer som nog är lite annorlunda än vårt sätt. Det är klart att där finns en oro över finanskrisen och om Volvo kan sälja lastbilar

*Hotell Pilen
Det företaget besökte vi som ingår i en koncern som heter Optimus Holding och är en familjeägd koncern med många ben och stor framtidstro och som hela tiden expanderar. Det är riktigt härligt att träffa företagare som tror på framtiden och som tjänar pengar och investerar i nytt där man ser en framtid.
Visst är stora företag viktiga men jag är övertygad om att totalt sett är lokala företag lokalt ägda nog så viktiga där inte finansvalparna på börsen styr vad företagen ska göra och agera. Lycka till vill jag säga till Optimus och andra som tror på framtiden och som vågar ta sig an denFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM