TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kristdemokraterna har haft som sin viktigaste politiska fråga angående vårdnadsbidrag och i 33 kommuner har SVT undersökt hur många som ansökt om bidraget.


I dessa 33 kommuner var det 1373 barn vars föräldrar till 80 000 barn som beviljats vårdnadsbidrag. Det är alltså var 60:e familj som ansökt om bidraget och det är långt ifrån den bedömning regeringen gjort att var sjunde familj skulle söka vårdnadsbidrag. Det är inte första gången regeringen räknar fel.

Vad som också kom fram var att det framförallt är kvinnor med generellt låga inkomster som ansökt om bidraget. Det besannar att det blir en kvinnofälla då dessa kvinnor sedan tidigare har låga löner vilket ger lägre pensioner men man kan även misstänka att de lågavlönade har de sämsta och tristaste jobben och dessutom de högsta sjuktalen.


Vårdnadsbidraget är den kvinnofälla som jag har misstänkt och jag förutsätter att vid majoritetsbyten i dessa kommuner kommer vårdnadsbidraget att avskaffas.2008-11-26, 14:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Du har 100 % rätt.
Man har grovt underskattat intresset för detta.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM