TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


*Ishockeytipset
I det tips som Västerbottens Folkblad har när det gäller ishockeyn så leder min systerdotter Viktoria Söderlund ännu så länge tipset. Visst har hon varit med och följt allt som händer och sker inom ishockeyn och känner väl till lagens svagheter och styrkor men nog har hon haft en visstur när hon hittat rätt resultat. Jag kommer säkert framöver att plocka in en hel del poäng resten av säsongen.

*Friskolor statsstöd?

Det ordet har vi hört till leda från de borgliga partierna eller som den heter högeralliansen. Visst lägger vi ut en del saker på anbud i vår kommun och det gör vi då vi lärt oss beställa och utvärdera och följa upp vilket är en förutsättning för att kunna köpa tjänster.


Vi får ständigt höra att vi borde sätta ut mera på konkurens för att kunna göra saker och ting effektivare. Det finns dock ett område där vi tvingas lägga ut saker på annan huvudman där verksamheten bara får starta i bolag och där man kan göra kraftiga vinster och det är friskolor.


Det är ett märkligt system att någon kan starta en verksamhet som betalas av skattebetalarna utan anbudsförfarande. I alla andra fall är det ett ständigt räknande och noggranna utvärderingar och med en lagstiftning som ibland känns ganska trubbig nämligen lagen om offentlig upphandling.


I alla andra fall så är det också mycket nog med vad som kan betraktas som statsstöd, vilket är helt förbjudit enligt EU, regler. På det sätt som friskolorna bedrivs borde det egentligen betraktas just som statsstöd och ska annan än kommunerna driva detta borde det som allt annat ske en upphandling för annars är det statsstöd och inom äldrevård och många andra områden är det just genom upphandling verksamhet bedrivs i annan form än egen regi.

Militärkupp i Thailand?

Nu är det oroligt i Thailand igen och ingen vet nog vart det barkar. De som protesterar gör det mot det valresultat som blev när man åter gick till val efter militärdiktaturen. Jag skulle inte förvånas över om detta är ett steg mot ytterligare en militärdiktatur. Vilka som ligger bakom detta kan man med fog spekulera i. Hoppas att Thailändarna får leva i en demokrati där fria val ska råda, det är folket i Thailand värda.

*Marta och fotboll.
Läste till min glädje idag att VK är beredd att bidra till att Marta ska kunna bli kvar i UIK. Jag delar uppfattningen att hon är ett bra varumärke däremot är jag fortfarande bekymrad över att VK tillåter folk att vara anonyma när man får kommentera saker på nätet. Det är egentligen inte värdigt att publicera så mycket skit som skrivs där i skydd av anonymitet. Lika förvånad är jag då jag får höra att man tror att jag kan få VK att sponsra UIK.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM