TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Byggandet kan bli nästa stora krisbransch, kanske långt mycket större än det som sker inom fordonsindustrin. I morse hörde jag den dystra framtid som småhustillverkare såg med halverade order på en månad.
Orsakerna är självklart flera och en del ligger i den finanskris som råder där folk inte får låna pengar om man har en stor del i kontantinsats. Jag är övertygad om att en del beror på den likviditetskris som finns och det andra är att bankerna är oroliga att folk blir arbetslös och därför inte kan betala räntor och amorteringar.


Jag har tidigare sagt och upprepar att likviditetskrisen går att lösa genom att offentlig sektor skulle få låna direkt av riskgälden och därmed skulle bankerna ha likvida medel att hyra ut. Mona och Tomas sätt er in i mitt förslag så ser ni hur lysande detta är


Regeringen har också försämrat möjligheterna genom att ta bort det investeringsstöd som fanns för små lägenheter och det har inneburit att de hus som byggs startades med de gamla reglerna. Konstigt nog var det samma sak förra gången det var en borglig regering.


Jag tror att jag och byggföretagen och vårt parti har helt rätt att det behövs stimulans till rep och underhåll och energiinvesteringar som ger miljöförbättringar på sikt och jag tror även att det behövs ett investeringsstöd för små lägenheter som skulle var bra för våra stora ungdomskullar som ska ut på bostadsmarknaden och även för äldre som skulle flytta till en mindre lägenhet när barnen är utflugna för många år sedan och då frigörs villor och andra lägenheter för barnfamiljer.

Den här regeringen saknar helt en bostadspolitik.

Totoskatten
Inför valet lovade de borgliga partierna att totoskatten skulle sänkas för att travet skulle kunna överleva. Det har vi inte sett ett dugg av och därmed hotas även denna näring. Ett av motiven var att man skulle harmonisera skatterna inom EU.
Kärnkraft.
Läs min blogg sedan tidigare i dag om kärnkraften och respekten för den folkomröstning som varit. Självklart ska folkomröstningar hålla över en lång tid inte minst då det gäller stora investeringar som ska nyttjas över lång tid, liksom EU och EMU omröstningen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM