TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Välkommen till respekten för folkomröstningen centern
Det var bra att få höra att centern och Maud Olofsson äntligen accepterade folkomröstningen av kärnkraft som hölls 1980, för 28 år sedan. Igår sa Maud i ett möte med fack och industri att kärnkraften blir kvar som en viktig del i energiförsörjningen under överskådlig tid och att energiförsörjningen består av en mix av kärnkraft, vattenkraft och förnyelsebart energi och att det skulle sluta tjafsas om för eller emot.


Jag håller med till 100 % och är i stort sett vad linje ett och 2 sa i folkomröstningen och som folket valde. I båda förslagen, vilket stod på valsedeln sades följande


Kärnkraften ska avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till behovet av elektriskt kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd. Vidare att oljeberoendet skulle minska och i avvaktan skulle 12 reaktorer användas.
På baksidan av linje 2, folkpartiets och socialdemokraternas förslag fanns även att distribution och produktion skulle vara samhällsägad. Centern, VPK, nuvarande vänstern, KD, nuvarande kristdemokraterna, samtliga var för avveckling på 10 år och miljöpartiet fanns inte i riksdagen då men har varit för en avveckling


Så var det och inget av kraven i linje 1 och 2 är ännu uppfyllda och både jobb och välfärd har hotats i brist på respekt om folkomröstningen.
Vårt parti gick tyvärr med på en energiuppgörelse med miljöpartiet, centern och vänsterpartiet om att börja en förtida avveckling.


Även om folkomröstningen var rådgivande lovade man att följa den och likadant med folkomröstningen om EU där alla numera accepterat folkets vilja. Jag förväntar mig att mitt parti nu tar sig i kragen och ser till att folkomröstningens resultat följs och att inga uppgörelser görs med partier som för en energipolitik där både välfärd och sysselsättning hotas och att klimatförändringarna får skena på.


Välkommen till respekten för folkets vilja i energifrågan Maud men se ändå till att vi fortsätter med förnyelsebar energi för om 10 år behöver bensin och olja  ersättas med el så det kommer att behövas mer el om miljön ska räddas.

 

Folkomröstningen om kärnkraft ska gälla alla Varför ska man respektera en förkomröstning där alla under 45år inte fick vara med att bestämma? Eller anser du att endast ni som fick rösta då sitter inne på svaret?

Då inte ens min åsikt fanns med om jag då som nyfödd skulle fått rösta gör folkomröstningen som skedde för 28 år sedan helt irrelevant om du frågar mig
Kan tillägga att minsta 134 av våra riksdagsledamöter inte fick rösta i frågan. Nästan 40% av det totala antalet. Kan du förklara för mig hur denna omröstning visar folkets vilja?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM