TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dag sitter vi i kommunfullmäktige och vad som sägs där går att följa både på kommunens webbsida, i radio Umeå, och på VK, s internetsida fortlöpande. Jag ska därför inte belysa de kommande ärendena utan tala om att vi är en av de fullmäktige som tar längst tid i hela Sverige. Så långt kan jag ändå gå och säga att vi inte kommer att sälja ut delar av vårt kommunala bostadsbolag.

*Företagsklimatet
Jag hade en interpellation om företagsklimatet men ska inte upprepa det svar jag gav. Däremot fick jag en mycket intressant broschyr hem i brevlådan för en tid sedan från Umeå Entreprenad. Där ger han en helt annan bild av vad som är viktigt för företagsklimatet. Han säger i korthet att hur företagen lyckas beror helt och hållet på företagarna själva. Jag håller helt med.

*Städning av sjukhus
I går fick vi se ett reportage från Danderyds sjukhus om dålig städning och vilka risker det innebär. Då vaknar socialstyrelsen och tror att det är en översyn av lagarna som behövs. Ärligt talat det tror inte jag och jag tror inte heller det beror på om man köper det internt, gör det själv eller köper det externa. Det handlar om attitydförändringar i stort att det hela tiden ska pekas på vad som ska göras eller var man ska städa.
Det gäller att beställa och följa upp vad man beställt och se till att jobbet utförs.Efter ett besök på Umeå Entreprenads hemsida kan jag konstatera att de ser ut att göra helt rätt.

Ska man kunna leva på företagande och få säkerhet i verksamheten på lång sikt, så måste man upp i tillräckliga volymer.

UE har redan från början satsat på att jobba för "offentliga beställare, de stora byggentreprenörerna samt totalentreprenader i samarbete med Myresjöhus".

Betalstarka kunder alltså. Korrekt resonerat.

Man skriver även "2007 omsattes 92 miljoner på entreprenader". UE har runt 30 heltidsanställda, skriver man också.

Tre miljoner i omsättning per anställd alltså. Den nivån ser också helt OK ut, mycket bra till och med. Då går det också att få tillräcklig stabilitet i verksamheten så att det blir möjligt att få fram nya och bärkraftiga jobb.

Mycket bra, jag lyfter på hatten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM