TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Postpopulism
I går meddelade postens tillfällige VD att han ska jobba utan lön efter den stora diskussionen det blivit om hans höga lön.
Jag delar SEKO,s uppfattning att visst ska VD,ar han lön men man ska diskutera nivåerna och fallskärmarna i stället.


Omedelbart var Reinfeldt ute och berömde honom liksom Urban Bäckström Svenskt Näringsliv en organisation som i alla tider sagt att lönerna på höga chefer är för små i Sverige.


Posten lyder väl under näringsdepartementet och det var säkert därifrån ordern kom om att den förre skulle få gå och att den nye utses. Helt säkert är även lönen för den tillfällige förankrad i näringsdepartementet med Maud Olofsson som statsråd. Endera är Reinfleldt,s uttalande en smäll på fingrarna på Maud eller så är det bara för att göra sig poppis.
Jag tycker det är ett falskt agerande både från Svenskt Näringsliv och från regeringen.

*Brottsoffer
I går var det en stor nyhet att barn som fått bevittnat våld inte fick skadestånd i form av pengar från brottsoffermyndigheten. Precis som om pengar botar allt. Jag skulle tycka att det var vikigare att få höra vilken hjälp dessa barn fått i övrigt med den trauma som det måste vara att leva i ett hem fyllt med våld. Pengar är bra att ha men pengar är inte allt.

*Henke och innebandy
Idag ska Henke vara med i Helsingborgs innebandylags trupp. Han är en gudabenådad bollbegåvning men att komma direkt in i truppen i ett elitserielag i en helt ny idrott låter för mig mycket märkligt. Kan sporten vara så lätt att utöva att man enbart med några gångers träning kan spela i ett elitserielag. I fotboll, ishockey och bandy skulle det vara helt otänkbart.

*Kulturhuvudstad
Tidningarna i de städer som ansökt om att bli kulturhuvudstad har hyrt in en journalist som gjort en bedömning av städernas möjlighet att bli kulturhuvudstad och enligt honom låg Umeå mycket bra till.


Nu gäller det som vanligt i tävlingar att inte ta ut någon seger i förskott och jag är inte säkert att den som skrivit artiklarna vet vad juryn lägger i korgen när man utser segrare. Vi ska inte luras att tro att detta är klart, vi ska jobba hårt ända in på mållinjen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM