TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagens VK klagar Minervaskolan på att man bara får hyresersättning upp till den snittnivå som är snittet på den nivå som fins för de kommunala skolorna och inte till de fulla kostnader man har.


Vi har även läst i tidningarna om de mycket höga vinsterna som tre personer som äger fastigheten tagit ut, vinster i miljonklassen. Ska skattebetalarna alltid betala de faktiska kostnaderna finns ingen som helst begränsning på vilken hyra man kan sätta, vilka vinster man kan ta ur dessa och i vilka lokaler man flyttar in.


I de kommunala skolorna finns det för det första ingen vinst utan det är kapital och andra driftskostnader som man betalar för.
Skulle man mot förmodan ha rätt visar det ännu en gång på att regelsystemet är fullständigt korkat och måste göras om omedelbart.
Att betala så höga hyror som ger sådana vinster är ett fullständigt ruttet system och man kan verkligen fråga sig om det avtalet tillkommit på ett proffsigt sätt eller om andra förhållanden rått mellan skolan och fastighetsägarna, dubbla stolar


*Region Norrland
Idag har vi socialdemokrater en sammandragning av ledamöter som på olika sätt jobbar med regionfrågan som egentligen är ett enda stort demokratiprojekt där beslut flyttas från statliga tjänstemän på länsstyrelserna när det gäller regional utveckling.


En regionkommun med ansvar för sjukvården borde också kunna rationalisera bort motsvarande ett landstings byråkrati. Nu kanske det kan höras brutalt när uppsägningar och varsel haglar över hela landet. Dagens landsting har inte som sin uppgift att sysselsätta folk och det kommer inte regionkommunerna heller att ha utan det är saker som framförallt rör sjukvården.

 

En minskad byråkrati med färre anställda ger möjlighet till att anställa sjukvårdspersonal som hjälper sjuka människor att bli friska.


Nu är inte dessa frågor hetast på dagordningen idag utan det handlar mer om hur vi blir en region. Jag förutsätter att regeringen ger oss möjlighet att bilda region och att regeringen för samtal med de delar av Västernorrland som inte vill vara med och med Jämtland att deras region inte har möjlighet att lyckas och att inget i den stämmer med ansvarskommiten.2008-11-20, 08:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM