TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Arbetslöshetskassan har varit en del i den generella välfärdspolitiken men så är det inte längre. Försäkringarna har byggt på inkomstbortfallsprincipen. Regeringen har försämrat försäkringar genom att sänka nivåerna och göra det lättare att ramla ur. Nu börjar allt fler inse att detta var en dålig väg att vandra.


Idag finns ett tak i försäkringen på 80 % av lönen men taket är så lågt som 18700 kr. Det är faktiskt inte många som idag ligger på den inkomstnivån om man jobbar heltid. Vi har ju krävt att taket ska höjas så att man inte tvingas gå från hus och hem om man blir arbetslös.


Idag är det en ca 10 % inom SACO som tjänat under 18700 och inom
TCO är det också få. I byggbranschen och inom industrin är det också en minoritet som ligger under taket.


Regeringen införde även ett jobbskatteavdrag för att stimulera till jobb så inkomstskillnaderna blir ännu större om du mister jobbet. Idag haglar varslen och jag tror individernas påverkan på om man får vara kvar på jobbet är noll
Det har varit bättre att jobbskatteavdraget använts till åtgärder för att bekämpa arbetslösheten, ge utbildning och eller till att ge drägliga ersättningar till de som blir arbetslösa.

 

Jag tycker du ska ta del av Socialdemokraternas förslag till hur vi vill tackla krisen så ser du avsevärda skillnader och det är lögn som högern påstår att det är en bidragslinje


Idag har själv blivit inbjuden till ett företag då ledningen besöker Umeå och jag befarar att det är neddragningar det handlar om.

*Friskolor drar oss ner på listan
I Umeå är det ca 87 % av gymnasieeleverna som har behörighet till högskoleutbildning. Det är en lägre siffra än snittet i riket som är på 88,9 %. Tittar vi på hur många av de elever som går i den kommunala gymnasieskolan så ligger behörigheten på 91 % vilket innebär att friskolorna drar ner andelen som har behörighet till högre utbildning


Det är på sin plats att vi får reda på orsakerna till detta men vi vet ju att friskolorna har mycket mindre resurser till skolhälsovård, kuratorer och andra specialister.
En del friskolor som klagar på pengar till hyrorna har dock kunnat dela ut rekordhöga vinster till de egna fastighetsägarna, vinster som inga andra fastighetsägare gör

*Lite sport
Björklöven tog sig i kragen i går och vann efter förlängning vilket självklart är glädjande. Ska man tro media så kämpade man, vilket kanske var en nyhet för den här säsongen


Travet hade höstmöte i går och de presenterades den vision som arbetats fram med de satsningar som är tänkt att göras och bör in i kommunens översiktsplan. Nu byggs snart ringleden och travet blir lättare att nås och i närheten kan skapas hästnära boende och även andra verksamheter som skulle må bra av att ligga i anslutning till och i närheten av UmåkerHej Lennart!
Partivän!
Du skriver på bloggen: "Friskolor drar oss ner på listan" och "En del friskolor ... har dock kunnat dela ut rekordhöga vinster".

Är det inte hög tid, att vi i partiet kraftfullt enas och tar
tag i friskoleeländet?
Är du med på det upprop mot friskolor, som vi startat?
Med partihälsning
C G Carlsson
Luleå

4.5miljoner arbetar i sverige
23% som skulle kunna arbeta gör det inte
20%är mellan 0-17år
20%är 65-

Hur ska dessa 4.5miljoner kunna stå för en global allemansrätt av den svenska välfärden?

framtiden är öka skatterna vilket inte dom 4.5miljonerna kommer att rösta för eller privata lösningar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM