TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Stanna Marta
I går vann UIK över Arsenal här hemma i Umeå men själv missade jag matchen då jag invigde ljusfestvalen och dessutom drabbats av en besvärlig förkylning. Av alla reportage från matchen framgår entydigt att världens bästa fotbollsspelare Marta hade stor show och gjorde fyra mål. Hur framtiden blir vet vi dock inte ännu och det måste innebära att det finns chanser att hon stannar i stan.

 

*Renare luft i Umeå
I går visade ett TV reportage att luften efter E4 genom Umeå är näst sämst i hela Sverige. Det har vi som vill bygga vägarna insett sedan länge och därför tar fram egna pengar för att klara detta. Två miljöforskare skriver åter igen i dagens VK att det inte löser kommunens problem vilket gör att mitt förtroende för dessa forskare hamnat på noll.


Bonnedal påstod dessutom i studio ett i en debatt med mig i måndags att 200 000 invånare också var en miljörisk vilket är lika fel. Städer minskar miljöbelastningar då man bland annat får närhetsfördelar och bra kollektivtrafik.

Att taxis tomgångskörning gav så mycket utsläpp som 658 ton koldioxid går ju enkelt att åtgärda genom att vrida av nyckeln när man väntar på kunder. Vi har dessutom en regel där det är förbjudit tomgångskörning i mer än en minut men vet inte om en enda person fällts för att man kört längre.

*Bankkrisen
I går presenterades ett samarbete mellan Kommuninvest och Swedbank som kommer att bidra till att minska likviditetskrisen som finns. Det går att klara genom att Kommuninvest skulle få låna direkt av Riksbanken och de har ju dessutom lägre ränta. En lägre ränta skulle innebära att kommunernas ekonomi förbättras lite och kommunerna skulle då slippa skära i verksamheterna och öka arbetslösheten.


Regler skulle gå att fixa så att t.ex. de kommunala bostadsbolagen till kommunen ändå fick betala den ränta som andra bostadsbolag får så att inte allmännyttan fick större fördelar än andra.

*Sälj inte allmännyttan

Alliansen i Umeå och inte minst i Stockholm vill sälja ut hela eller delar av bostäderna i det kommunala bostadsbolaget. I den granskning som TV hade i går visades vilken enorm förmögenhetsomflyttning det blir då kommunens egendom förs över till privatpersoner som gör enorma vinster senare och hur en del äldre, invandrare och ungdomar inte får möjligheter att köpa sin bostad och att förfarande också bidrar i att stoppa integrationen.


Vi vill inte bidra till att det kommer ännu mer spekulation i bostadspolitiken. Nu sjunker bostäderna i kostnaderna eller rättare sagt hamnar priserna närmare den verklighet som borde råda. En bra bostad till rimliga kostnader är viktig i en kommunFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM