TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Idag ska jag till Stockholm och berätta varför vi i Umeå har valt att bilda en pensionsstiftelse och sätta av pengar till detta. När jag kommer hem blir det invigning av ljusfestivalen så jag missar UIK-Arsenal, tyvärr.

 

 


*Efter gårdagen är jag glad över att Göran Persson delar min uppfattning att det är mycket olyckligt att binda upp sig före valet med vänstern och miljöpartiet kanske förutom i några frågor. Partier ska gå till val med den politik partierna vill föra annars dödas ju partierna. Ni som läst min blogg vet detta sedan länge. Däremot gjorde han en del uppgörelser själv med dessa partier som var dåliga för partiet

 


*Efter gårdagen blev jag glad att Bent Westerberg till stora delar har samma uppfattning och att han såg samma risk som jag har gjort i bloggen att vi är på väg mot ett tvåpartisystem om man gör upp allt i förväg. Kritiken är främst mot den borgliga sidan där man redan döpt det nya partiet till alliansen.

 


*Jag håller med företagarna och Torbjörn Halvardsson att det är mycket dystert på arbetsmarknaden och framtidstron är dålig. Han har helt rätt att den bästa åtgärden för företagen och de som varslas eller erbjuds förtidspension skulle vara utbildning med statligt stöd. Då är man rustad när konjunkturen vänder. Sist det var så dystert var i början på 90 talet och även då hade vi en borglig regering, vilket bevisar att det finns samband.

 


*Jag håller på UIK i kvällens match men får inte se den då jag lovat inviga ljusfestivalen. Visste inte det skulle bli match. Jag håller med UIK att det är fel att lägga en Uefa cupfinal på neutral plan långt borta från hemmapubliken. Fansen ska få se sitt lag på hemmaplan, det ger stora pengar som UEFA aldrig kommer att kompensera och det ger intresse.
På kvällens matchtröja vill jag se att Marta stannar. Ingen är ett så stort affischnamn för damfotboll som hon.

 

* Trevligt att folkpartiet och Britt-Marie Lövgren äntligen ställt upp på att det behövs en evenemangsarena och ett eventbolag i Umeå. Det har vi och moderaterna sagt ganska länge, och dessutom är det kanske inte oväntat att det blev en nyhet i liberalernas tidning VK som om folkpartiet är drivande i frågan. Ni är hjärtligt välkommen med på vagnen folkpartiet.Jag har inte uppfattat att partierna ska bilda koalition nu. Däremot komma fram till politikens huvudinriktningar. Sedan ska varje parti - inte minst S forma sin politik. För oss avslutas nui rådslag och nästa är är det på partikongress.
Jag tror det är viktigt att komma fram till huvudspåren i politiken för att vinna trovärdighet som ett alternativ.

Jag tycker den hårddragning som görs i denna debatt är olycklig. Det är inget alternativ som Göran Persson gjorde att hälsa till alla andra partier att vi hör av oss efter valet. I varje är det för sent för S att ändra sig en gång till. Efter en valseger kommer sannolikt tempot att vara mycket häftigare än under Görans tid. Jag tror partierna måste bli mycket snabbare i beslut om budget mm. Om partierna är överens om huvudspåren kan de också motionera tillsammans som de gjort i fråga om vilka som ska få stå framför altaret.
Om det nu finns ett samband mellan borgerlig regering och nedgång så undrar jag försynt:

Varför är det nedgång i Storbritannien också just nu?

Labour har suttit oavbrutet vid makten i Storbritannien sedan 1997, elva år.

Vänligen
Magnus R
UK sedan 2005
Detta med samband mellan nedgång och borgerlig regering känns rätt tveksam. Vad jag vet har arbetslösheten stigit flera gånger under den socialdemokratiska tiden vid makten, skolresultat har försämrats, fackens medlemstal minskat, SSK har ökt ur elitserien ett par ggr etc. Betyder detta att det finns ett samband mellan dessa ting och ett socialdemokratiskt styre? Nej självfallet inte. Samma gäller för att de senaste två finansiella kriserna kan tillskrivas borgerlig regeringsmakt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM