TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Kommunala ekonomin rasar
Nu börjar effekterna av den borgliga politiken att synas i den kommunala ekonomin även om inte allt kan skyllas på regeringen men en hel del bär de ansvaret för.
Fler och fler kommuner har redan gjort om budgeten och flera kommuner pekar på underskott redan innevarande år. Jag har tidigare sagt och säger det igen att jag inte har sett ett enda förslag som skulle öka tillväxten. Regeringen red länge på effekterna av den politik som socialdemokraterna hade fört.

Nu slår arbetslösheten genom i full kraft och den ekonomiska situationen för de som blir arbetslösa blir besvärlig då regeringen sänkt ersättningsnivåerna i försäkringarna och förändrat reglerna som dessutom gör att socialbidrag blir följden och skatteintäkterna minskar för kommunerna.

Jag tror att LO ekonomen Dan Andersson har helt rätt att nivåerna i arbetslöshetsförsäkringen måste höjas ganska kraftigt så att inte de med högre utbildning och därmed högre löner tvingas ta arbeten som de är överkvalificerade för och då blir det ännu sämre för de med lägre utbildning och lägre löner.

*Flygets utsläpp
Utsläppen från flyget minska ständigt då det blir bättre och bättre plan som körs. Däremot ökar miljöbelastningarna runt flygplatser och kanske framför allt på Arlanda beroende på all den biltrafik som genereras till och runt flygplatserna.

Jag tycker luftfartsverket verka vara på rätt väg om man bygger P-hus. i de större orterna där resenärerna ska lämna bilarna för att åka kollektivtrafik till Arlanda. Det gäller även för resenärerna till Umeå flygplats att försöka åka kollektivt så mycket som möjligt och även till flyget vilket skulle göra att vi klarar luftkvalitetsnormen bättre i Umeå.

*Meningslös skadegörelse.
På många platser runt om i kommunen härjar en liga som utför omfattande skadegörelse på skattebetalarnas egendom men även hos privata företag. Nog borde det väl finnas någon som sett något av detta och kan hjälpa polisen så vi får ta fast och straffa förövarna. Människor som sysslar med skadegörelser gör att kameraövervakningar kommer att öka. De som tipsar så att förövarna åker fast kan vi nog hitta en fringis för.
*Statliga banker
Nu har högerregeringen förstatligat Carnegie som först förstatligas och sedan ska säljas och det är riksgäldens chef förre moderatledaren Bo Lundgren som står för förstatligandet. Vi ska inte behöva förlora skattebetalarnas pengar säger regeringen. Man vad händer med de som misskött banken så mycket att tillståndet dragits in. Ledningen själv tycker att man gjort tillräckligt men så är det ju inte då tillståndet dras in, nuvarande ledning säger att de gjort allt sedan de tog över, men vad gjordes förut.
Det måste bli klara och tydliga internationella regel och döms man för skattefusk för att ha gjort ett felaktigt avdrag finns anledning till att straffa de som bedragit bankernaFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM