TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bostadsbyggandet dör
De kommande åren kommer det inte att byggas många bostäder i vårt land. Som jag skrev lite kort tidigare så tycker inte Stellan Lundström professor i boendet att man ska bygga i mindre orter.


Jag själv tror har rätt då marknadsvärdet på ett hus är långt lägre än produktionsvärdet av ett nytt hus och det innebär att man inte får låna mer än till halva kostnaden som i sin tur innebär att ska det byggas hyreshus så finns det inga andra byggare än de kommunala bostadsbolagen.


Jag förstår att inte bankerna lånar ut då det inte finns något större andrahandsvärde och vi ser ju hur ett lands ekonomi går i kras om man bygger på fel ställen och där inte folk har råd att bo och inte kan sälja och ni förstår att jag menar i USA


Det är en styrka at ha kommunala bostadsbolag och vi kommer inte att sälja ut som alliansen här i Umeå vill bara för att vi tycker det är fel med kommunal hyresrätt. Förra gången vi hade en borglig regering så beordrade de borgliga partierna vårt kommunala bostadsbolag att bygga för det fanns folk som ville flytta till Umeå och marknaden i övrigt stod i stort sett stilla


Sedan vi fick en borglig regering tog man bort investeringsbidraget son ger en hyreshöjning på 300 kr kvadratmetern och år som gör att en lägenhet på 70 kvm blir 21 000 dyrare per år. Räntorna har också stigit så det är alltid problem med bostadsbyggandet med borgliga regeringar.


Det finns egentligen inte någon så kallad marknad för bostäder i större skala i landet utan möjligen i vissa större orter och under vissa tider och det som alliansen sa att det kommer att byggas som aldrig förr blir en ren och skär lögnFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM