TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Kristallnatten
Glöm aldrig bort nazisternas härjningar i världen och det hänsynslösa dödandet som följde i deras spår. Natten som varit det vill säga natten mellan den 9,e och 10 november för 70 år sedan var starten på förföljelserna för då brände man ner 267 synagogor och över 7500 butiker ägda av judar vandaliserades. Låt aldrig nazisterna få fäste i Sverige och inte de som ligger nära deras främlingsfientlighet.

*Kina satsar
När tillväxttakten riskerar att hamna under 6 % för sista delen av året då lägger Kina till ett stimulanspaket för att bygga landet för framtiden. Man satsar ofattbara 4650 miljarder på vägar, järnvägar, flygplatser, jordbruk och servicesektor för att inte arbetslösheten ska öka och skapa oro i landet. Jag är väl ingen varm anhängare av kommunismen men tror att när arbetslösheten ökar ska man bygga för framtiden.

*Vilhelmina badar i pengar
Ja Vilhelmina borna måste ha alldeles för mycket pengar i kommunen och för hög servicenivå i den offentliga sektorn när man säger nej till 2000 kr per person och år liksom 40 miljoner för att leda vattnet till ett kraftverk. De Vilhelmina bor som gnäller i framtiden på att inte äldreomsorgen och skolan har tillräckligt med pengar om man röstar nej till Vojmån har mist sin rätt att klaga. Detta är ett miljöprojekt som ger ren energi och pengar till kommunen

*Krogfusket
Krögarna tror inte fusket minskar med personalliggare. 4 av 10 tror att det finns lika mycket svartjobb och 70 % vet någon som svartjobbat. Där är väl att skärpa lagarna och att kommunerna blir hårdare i kontrollen och omedelbart drar in serveringstillstånden för alkohol.

*Några rubriker.
Bygg inte i glesbygd säger Stellan Lundström professor i fastighetsekonomi. Ingen kommer att låna ut pengar och regeringens politik gör att det inte byggs i städer heller.

Vi slänger 100 kilo mat per person och år för att datumet bäst före finns på förpackningen och trots att maten kan vara felfri. Lukta eller smaka är inga dåliga råd

Tandvårdsreformen ingen höjdare om man ska tro patienttillströmmningen till tandläkarna. Det är ju inte många reformer som regeringen lyckats med och det värsta är ändå sysselsättningspolitiken och A-kassan"Det är ju inte många reformer som regeringen lyckats med".

Det skrivs om reformer. Vilka reformer? Det går inte att tala om eller skriva om reformer när det är fråga om försämringar. Så är det bara.

Reformer ska ansvändas när det blir påtagliga förbättringar rent generellt sätt. Inte enbart för någon eller några enstaka grupper.

Några reformer, enligt mitt förmenande, har inte denna regering ännu lyckats med och kommer troligen inte heller att lyckas.

Att tala om reformer får man nog gå tillbaka i tiden när S verkligen var S och stod för en reformvänlig socialpolitik, som nu håller på att krakilera i alla dess fogar.

Högertrafik fick vi i sept månad l967 avsedd för trafik på landets vägar. Det har aldrigs sagt att den ska finnas i den socialdemokratiska politiken, men den finns ändå ganska så påtagligt.

Är dörren till V ännu stängd efter alla hittan och dittan med den nya partiledaren? Men till höger gick den upp helt automatiskt. Den dörren behövde inte sparkas in.

Det är hög tid att S sätter ner foten och talar om i vilken riktning kompassnålen visar.

Göran Persson sa ju, när han utnämnde Lars Enqvist till socialminister, att han hade rätt kompassriktning. Vart pekar nålen år 2008?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM