TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Den Svenska avundsjukan
I går var jag gäst på riksidrottsforum och dess middag och i det ingick även 100 årsfirandet av Västerbottens idrottsförbund. Västerbotten och inte minst Umeå har många framgångsrika idrottare inte minst i skidspåren. Nu går det inte att leva på gamla meriter inom idrotten utan det gäller att blicka framåt.
Som gäst fick man också tillfället att säga några ord och självklart berättade jag hur mycket vi har satsat på anläggningar sedan mer än 10 år och det stöd vi har i form av aktivitetsstöd. Jag talade självklart om de satsningar vi gjort på konstgräs, ishallar, ridhus, hallar, konstsnöspår och ett kommande badhus.

Det var många som kom fram och funderade över hur vi kunde satsa så mycket på just anläggningar och hur avundsjuka flera idrottsledare var på sina kollegor här i Umeå. Jag fick tala om att vi ser detta som en del i det förebyggande arbetet och att idrotten håller ungdomarna borta från annat otyg och vi har beviset i en mycket låg brottslighet i jämförelse med andra liknande kommuner och samarbetet med förbunden kommunen och universitetet stärker Umeå som idrottsstad och kommer att bidra till att vi blir kulturhuvudstad.

*Spelmonopolet
Värd för middagen var Svenska Spel som är de som förser folkrörelserna i Sverige med oerhört mycket pengar och att konsekvenserna för folkrörelserna där idrotten ingår blir katastrofala om spelmonopolet försvinner. Staten kommer aldrig att ersätta med samma summa pengar det är jag helt övertygad om

*Slå ihop RF och Olympiska kommiten
Jag vet j att det pågår en diskussion om att slå ihop RF och Sveriges Olympiska kommiten och ingen ting inom idrotten skulle kunna vara klokare än det. Mycket pengar skulle kunna frigöras från byråkrati till idrott. Slå ihop, det är inget att fundera över

*Löven
I eftermiddag ska jag se björklöven mot Bofors och i den senaste matchen kändes det som om att man lyssnat lite på min uppmaning att gå in för att våga vinna i stället för att vara rädd för att förlora. Jag kan konstatera att alla som jag pratat med och som kan lite ishockey delar min uppfattning till 100 %.Riksidrottsforum och Västerbottens idrottsförbund låter sig bjudas av Svenska Spel på middag. Förmodligen förekom alkohol vid middagen.

Holmlund framhåller, att utan monopol för Svenska Spel blir konsekvenserna katasrofala för idrotten.

Svenska Spel har därmed uppnått sina syften. Har någon/Kommer någon att pröva om middagen är bestickning/mutor?


Lennart Holmlund: Jag tycker verkligen synd om dig då du alltid ska stå upp och försvara allt dumt som den här regeringen inför. du sitter verkligen i högerburren. Idrotten skulle inte klara sig utan Svenska Spel och det vet alla som hållit på med idrott. Marknaden den har levt tillräckligt i flum nu under finanskrisen och ska inte få styra idrotten
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM