TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår skrev Carl Hamilton om sitt besök i Halal-TV och det gräl som det blev om en handhälsning, samt den smyginspelning som gjordes om grälet. Att media försöker spegla allt och göra det i smyg om det som blir konflikter är ingen nyhet. Jag brukar rent generellt säga att när folk ringer upp och frågar om något som har beskrivits i media att man inte alltid ska tro att allt som speglas i media är sant.


Däremot tar han upp några intressanta frågeställningar i sin kolumn. Som till exempel om vem som ska anpassa sig och om det är vi som alltid ska anpassa oss efter muslimska regler eller om de som kommer hit ska anpassa sig till svenska regler.


Jag kan omöjligt acceptera flera av de muslimska reglerna och det jag främst är emot eller fanatiskt emot är deras syn på kvinnan och det som följer av detta samt det hedersrelaterade våldet som finns.


* Stora skillnader
Dessa har kommit i dagen, inte minst med tanke på hur det ser ut i USA och deras regler för till exempel föräldraledighet och trygghetssystemen i övrigt. Skillnaden är som natt och dag där det mindre bra utgörs av USA.


Oroande är det dock att allt färre pappor nu tar ut föräldraledighet i Sverige. Den fina kurvan har brutits och kanske beror det på att synen och tryggheten i jobben försvunnit och då är det kvinnorna som får stanna hemma."Däremot tar han upp några intressanta frågeställningar i sin kolumn. Som till exempel om vem som ska anpassa sig och om det är vi som alltid ska anpassa oss efter muslimska regler eller om de som kommer hit ska anpassa sig till svenska regler.


Jag kan omöjligt acceptera flera av de muslimska reglerna och det jag främst är emot eller fanatiskt emot är deras syn på kvinnan och det som följer av detta samt det hedersrelaterade våldet som finns."

Då får du nog rösta på Sverigedemokraterna nästa val.
Alla 7 riksdagspartierna är för att islam ska få större inflytande, speciellt Socialdemokraterna.

I Malmö så anpassas badtider efter muslimsk kvinnosyn. Muslimska lovdagar gäller på några skolor i Sverige.
Dessutom är könsstympning på pojkar också tillåtet om båda föräldrarna ger sitt godkännande.
Polisen ska bära turban, huvudduk och kippa.
Sjungande av den blomstertid nu kommer tas bort.
Allt för att vi ska anpassas till dom nyanlända och inte tvärtom.
John W, Du är kanske inte medveten om det, men du bryter mot reglerna för kommentarer på s-info. Läs reglerna under rutan för kommentarer. Upprepas dessa dina brott, så kommer du att spärras förn vidare kommentarer.
Sossarna prisar ju de förändringar av samhället som du kritiserar. Alla som anser att det finns problem med islam är ju "rasister". Kanske att vanliga korrekta medborgare sakta börjar vakna? Är det tolerant att acceptera intolerans? Skulle vi acceptera många av de beteenden som finns inom radikal islamism om det kom från kristna?
Moderator:
Okej. Skrev inte ut hela efternamnet.
Är det något mer jag brutit mot?
Det är glädjande att läsa kloka synpunkter från en socialdemokrat av vad jag uppfattar som gamla stammen. När sådana som Du bestämde röstade jag alltid på socialdemokraterna, men idag, men Mona Sahlin vid rodret! Hon flörtar ju allt hon kan med muslimerna, och verkar för ökad invandring ( i hopp om att få invandrarrösterna), och därigenom också för en islamisering av samhället. Kan inte kloka människor som Du - och det måste finnas många andra på kommunal nivå - se till att vi får tillbaka det socialdemokratiska parti som verkade för svenskarnas bästa?

Härligt med en socialdemokrat som vågar ta bladet från munnen och säger det som många partimedlemmar och sympatisörer inte vågar säga högt ( men desto mer pratar om utanför möten och sins emellan).
Vadå ?
Jo, om att man ogillar de muslimska föreställningarna och sederna vad gäller kvinnor.
Det de förfäktar står helt i strid med allt vad arbetarrörelsen kämpat för - och drivit igenom.
Skall vi nu gå tillbaka i utveckling ?
Är det detta som är mångkultur - är jag helt emot det.
Å andra sidan tror jag de flesta muslimer i Sverige, de som inte vågar göra sig hörda, har samma åsikt som den som du framför och jag instämmer i.
Stå på dig, backa inte, och var inte rädd för den politiskt-korrekta stockholmska partikamarillan. Du har tusentals partimedlemmar bakom dig och större delen av det svenska folket - alla etniciteter. inberäknade
Med partihälsning
Bernt
Bernt Blomgren:
Även om ni har dessa åsikter så är det bara Sd som driver dessa frågor.
Ni är en extremt liten minoritet i arbetarpartiet och kommer knappast få gehör.

Om ingen radikal förändring i synen på vårt samhällsbygge sker från S så kommer det bara bli värre än vad det redan är idag.

Vet inte du att S förespråkar integration före assimilering? Tanken är att alla olika kulturer ska smälta ihop i samförstånd. Alltså inte att man tar sedan dit man kommer som S mycket framgångsrikt drev före 1975.

Bernt: Vet inte du det här som Socialdemokrat?
MvH/Johne
Hej,
det är inte fråga om en extremt liten grupp i partiet. Den är ganska stor - men tyst och hukande. Man är rädd för att bli kallad rasist och/eller islamofob.
På det kan man svara ras har inte med religion att göra.
Religion är värderingar och med dem följande åsikter om synen på samhället och människor.
När nu en religions FÖRETRÄDARE( aktivister, imamer o dyl) gör anspråk på att muslimska uppfattningar skall ha företräde i vissa avseende i det sociala livet i Sverige (som strider mot det vi i Sverige uppfattar som "svenskt" )blir det en annan sak.
Islam i den formen uppfattar jag som reaktionär - i synnerhet synen på kvinnan och relationen man/kvinna.
Den reaktionära synen hade svenska kyrkan/prästerna ofta en bit in på 1900-talet.
Att en del inom vänstern uppfattar det som progressivt att försvara reaktionära uppfattningar är jag nog inte ensam om att uppfatta som - obegripligt.
Och vad gäller integrationen, efter den kommer assimilationen som något naturligt. Det tar en en à två generationer.
Bernt:
Om du läser runt lite på s-bloggarna så märker du att bland andra Adrian Kaba och Jonas Ek har motsatta åsikter än du och Holmlund.

Synen på det mångkulturella samhället där alla ska smälta samman är så djupt rotad i Socialdemokraterna att ni aldrig kommer att få gehör för era åsikter.

Antingen får ni acceptera samhällsutvecklingen som S förespråkar eller så får ni helt enkelt byta parti.
Det finns inget annat val även om ni nu efter 33 år(då man beslutade om man bli ett mångkulturellt samhälle)börjar inse att det inte fungerar.

I början på 90-talet hade vi 5 ghetton i Sverige, idag över 100. Hur tror du Sverige kommer se ut om ytterligare 10-15 år med samma politik?

Nu blev jag besviken Lennart.

Man kan inte generalisera och dra alla muslimer över en kam. De allra flesta muslimer tar avstånd från hedersrelaterat våld. De allra flesta är inte kvinnoförtryckare. Det finns kvinnoförtryckare bland den helsvenska mansbefolkningen också och för den sakens skull så tror jag inte att du är en kvinnoförtryckare.

Hur många muslimska vänner har du??

Det pågår en dold rasism i Sverige som utgår ifrån att kritisera alla muslimer för påstådda egenskaper som ofta inte stämmer för huvuddelen av alla muslimer. Naturligtvis finns det exempel på muslimska familjer där livsutrymmet är minimalt för kvinnorna. Men det är undantagen och inte regeln. Såna familjer finns i alla kulturer och det är den företeelsen vi måste ta avstånd ifrån oavsett kulturell tillhörighet.

Vi ska faktiskt inte anpassa oss efter varandra överhuvudtaget. Vi måste lära oss att respektera varandra och leva i samförstånd. De muslimska invandrarna kan faktiskt berika våra liv med sina erfarenheter och vi kan berika deras. Ömsesidig respekt är vad som krävs

Borde in riksdagen bestämma hur många personer med asylvisum vi har råd att härbärga i landet? Säg att vi är beredda att härbärgera 100.000 st och för varje som kan återvända till sitt land så kan vi ta in en ny flykting.

Sverige verkar blanda ihop flyktingar med arbetskraftsinvandrare. De som kommer hit för att arbeta på arbetsvisum (ej flyktingvisum) skall väl kunna styrka att de har fått ett jobb i Sverige innan de får komma hit? Om det är högkvalificerad arbetskraft (forskare, ingenjörer, läkare, ekonomer, etc) så borde vi väl koncentrera oss på att importera högutbildade och toppkvalificerade amerikaner, japaner, tyskar, etc och inte muslimer från arabstater som inte pratar flytande engelska och saknar topp kvalificerade meriter.

Jag fattar ärligt inte talat vad vår invandringspolitik går ut på.
Jag undrar om det mest är rasistiska svärjedemokrater eller socialdemokrater med sverigedemokratiska influenser som kommenterar på dessa sidor.

Bengt Nilsson, sosse
Som fd sosse har jag noterat det oblyga flörtande med islam och invandrare förklädda till flyktingar.

Detta är ett avsteg från de klassiskt socialdemokratiska värderingarna och en eftergift för en religion och de kulturmönster som vi inte skall välkomna i ett modernt samhälle.

Hedersmord, Kvinnors underordnade ställning och förakt för dygder som patriotism och fosterlandskärlek präglar alltmer det parti jag nu tar starkt avstånd från.

Självklart fiskar man röster i de grumliga vatten som finns bland islamister, illegala invandrare, deras släkt och alla dessa suspekta figurer som kastat sina pass för att lättare få PUT. Enligt regeringskansliet saknar 93% av alla asylsökare pass och resehandlingar.

Inget annat land accepterar sådana försök att utnyttja asylrätten genom att uppge falska skäl.

Tragiskt att ett annars bra parti faller undan för muslimernas ökade krav bara med syftet att värva deras röster.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM