TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag hålls det presidentval i USA, ett val som man med bästa vilja kan säga är på gränsen till demokratiskt. Vi minns hur det var för 8 år sedan då Al Gore fick flest röster. Valet fungerar så att den som vinner en delstat tar alla elektorer.

 

Jag tycker att presidentvalet är en fars då kandidaterna först måste åka runt i det egna partiet för att vinna elektorer vilket kostar enorma summor pengar som de ska samla ihop. Det är klart att det då blir gentjänster sen. Vi får väl se hur det blir men ingen kommer förmodligen att ta tag i det gigantiska budgetunderskott som USA har och med dess ständiga risk för att leda till en ekonomisk krasch.


* Uppvaknande i friskoledebatten
Nu håller en hel del politiker på högerkanten att vakna till sans när det gäller friskolorna och främst friskolorna på gymnasienivå. Uppvaknandet sker när man avstyrker ansökningar till nya friskolor då man är rädd för att det kommer att drabba den egna skolan när elevpengen försvinner till andra kommuner.

 

Det är framförallt i kommuner runt större städer detta händer. Det är hög tid med en reform inom friskolesystemet då dagens system dessutom är kostnadsdrivande. Vi har även sett hur man plockar ut miljonbelopp i vinst ur skolorna.


Jag såg också att Minerva skolan hade struntat i byggnadsminnesreglerna och att länsstyrelsen tycker att den håller på att förfalla, samt att man inte har följt skyddsbestämmelserna. De valde istället att ta ut över 3 miljoner i vinst på hyran.


* Barnomsorg
Vi klarar inte av att minska barngrupperna i den takt som vi har tänkt då det har fötts 150 barn fler än vad vi hade räknat med. Jag är inte förvånad över att flera politiker i högeralliansen ger kritik då de tror att man exakt kan sia om hur många barn som föds.


De inser inte att det tar en viss tid att bygga nya dagis då det ska fram både detaljplaner och att det sedan ska byggas. Detaljplaner kan strula det vet vi och det finns exempel även i vår kommun där man är för rädd om vissa marker.Hur ska vi få tillbaka Björklöven på hockeykartan igen Holmlund?

Visst är USA-valet och friskoledebatten viktiga men i Umeå är löven viktigast!

Är övertygad att om löven kommer tillbaka så ordnar sig dina andra frågeställningar automatiskt:)
Viktor Andersson

Men Norrlandskusten kör ju bussar hit till Skellefteå så ni kan komma hit och se på Hockey ;)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM