TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns alldeles för många stuprör i det svenska systemet när det gäller satsningar på det förebyggande arbetet. Vägverket bygger bort flertalet platser där det har skett olyckor och det är bra. Trafiken dödar drygt 1000 personer per år och skadar massor med människor.


Det finns dock uppgifter om att 10 000 personer per år dör på -grund av rökningen och att det är långt fler som dör av hjärt- och kärlsjukdomar. Och visst satsas det lite pengar på förebyggande arbete mot det som dödar t.ex. mot rökning och hjärtbesvär.


Men pengarna borde nog kunna användas klokare när det gäller det förebyggande arbetet. De exempel jag nämnt är bara några stycken. Det finns en anledning till att pengar för det förebyggande arbetet ska används där det gör störst nytta.


* Sporthelgen
UIK klarade inte av Linköping i årets cupfinal och idag sägs det att Marta måste lämna besked om nästa säsong. Jag tror inte att hon stannar utan pengarna kommer att avgöra och hon sticker förmodligen till USA. Däremot kommer hon nog inte att bli bättre fotbollspelare där då fotboll inte är en amerikansk sport.


Björklöven hade stora problem mot bottenlaget Huddinge i fredags och vann efter straffar. Det saknas vilja att vinna i laget och det ser mera ut som om man är rädd att förlora. Nu gäller det att ta fram kämpatakterna.


Järvsöfaks hade som vanligt uppvisning när han startade på Umeåker. Trav är en trevlig sport men hotas av spelbolag runt om i Europa. Genom att ha kvar spelmonopolet via ATG på hästar kan sporten leva vidare men försvinner det så är sporten död.


Formel 1 mästerskapet vanns inte oväntat av Hamilton även om det satt hårt åt när det började regna och nya däck skulle på. Han var inte min favorit framförallt för att jag inte tycker att han kört just mot de andra förarna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM