TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

På väg mot ett tvåpatisystem
Det finns all anledning att fråga sig om vi är på väg mot ett tvåpartisysem smygvägen. Högerallinsen binder ihop sig allt hårdare och diskuterar ihop sig i de slutna rummen utan at medlemmarna i partierna har något inflytande. Mona Sahlin och miljöpartiet och kanske även vänstern är på väg åt samma håll.


Jag ogillar detta i allra högsta grad och då är det lika bra att man slår ihop partierna och medlemmarna får bestämma vilken väg man ska gå i politiken. Med dagens system har också de små partierna alldeles för stort inflytande i förhållande till sitt väljarunderlag.


Då finns det två vägar att gå för att det ska finnas tydliga majoriteter och det är att höja gränsen för att partierna ska komma in i de beslutande församlingarna eller att gå mot ett två eller ett trepartisystem.


Det går inte att fortsätta med att partierna ska jobba med visioner om vart man vill som sedan kompromissas bort i överläggningar med andra partier och ur det perspektivet är det bättre att ha färre partier och medlemmarna få avgöra vart man är på väg eftersom block gränserna aldrig varit hårdare. Det är partimedlöemmarna som ska bestämma inriktningen i partierna och det politiken ska inte avgöras av partiledarna Jag kan inte säga att jag är speciellt förtjust i utvecklingen vi ser heller. Jag tycker att vi ska gå till val på vår egen politik och sedan får man se vad som händer sedan. Jag tror inte att det faktum att borgarna hade ett klart regeringsalternativ var en speciellt bidragande orsak till att de vann.
Får man fråga dig vad Sverigedemokraterna har med saken att göra, Lennart Holmlund?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM