TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns ingen logik i aktiebörserna, det framkom med all tydlighet i förrgår. När de största ägarna är beredd att skjuta in mer än 12 miljarder i aktiekapital, då rasar kurserna. När ägarna tror på bolaget och ökar sin riskpremie som aktier är, då faller kursen. Men ingen ägare torde skjuta till mer pengar, allra helst 12 miljarder, om man inte tror på bolaget.


Det här ytterligare ett bevis på att marknaden som sköter detta inte fungerar och snart har alla världens banker tagits över av staten och socialiserats. Jag vill inte ha statssocialism men världen måste ha bättre regler. Nu stiger även dollarn vilket är lika obegripligt då USA som land aldrig, i alla fall under de senaste 30 åren, har haft ordning på sina finanser vilket brukar sägas vara bra för marknaden. Så också i detta fungerar markanden inte.


* Torskarna igen
Det är inte mer än 12 månader sedan som det diskuterades om utfiskningen av torsken i EU. Kvoterna sänktes men nu bara ett år senare ska fisket kunna öka igen. Hur kan detta vara möjligt då rommen knappt har hunnit bli fiskar?


I detta fall höll EU med forskarna vilket man inte gjorde när det gällde de föreslagna sänkningarna utan där blev det mindre minskning. Det är oerhört viktigt att vi inte ta ut mer än vad som produceras och straffar dom som bryter mot detta hårt. Dessutom bör man fundera än mer på hur man ska kunna motverka det rovfiske som sker främst vid fiskens lektider.


* Åsiktsmonopol
Inom EU sker det ett betydande arbete för att öka konkurrensen och ordet ”dominerade ställning” används flitigt. Däremot finns det ett åsiktsmonopol inom mediabranschen, mycket koncentrerat till en liberal syn, vilket är märkligt och hur det kan tillåtas ske då det begränsar åsiktsfriheten ordentligt när det gäller grundläggande värderingar om samhället.


* Friskolorna igen
SVT har granskat friskolorna och funnit att det delats ut stora vinster till ägarna, vilket inte är att undra på då det är det som är meningen med ägandet: största möjliga vinst och en överföring av skattemedel till enskilda. Visserligen ska de få lön för arbetet men inte oskäliga vinster.


När det gäller Minervaskolan kan jag bara konstatera att de ett flertal gånger påstått sig ha få för liten ersättning för lokaler men att det är i fastighetsbolaget som de nu gör vinsten som delas ut. Det framstår snarare som att de får för mycket ersättning för hyran.Jo för faen då.
A resp B aktie.
Sverige är unik där med 'jankk bånndds'
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM