TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart ska partilistorna till EU-valet tas och jag känner stor oro över att vi inte kommer att få någon Norrlandskandidat bland de valbara. Skogslänen har gjort en prioritering vilket jag trots allt förutsätter gäller. Det vore en katastrof för vårt parti. Vi kommer också att få svårt att mobilisera till valet överhuvudtaget. Vi får bland annat Sören Wibe som motståndare och det är helt omöjligt att mobilisera väljarna i Norrland utan kandidat.


I Norrland har vi stor erfarenhet av hur man jobbar för att vinna val och skapa engagerade valarbetare vilket visat sig i val efter val, inte minst i senaste valet. Och så är det inte i hela landet. Bra arbete ska också belönas i partiet.

 

I Stockholmsområdet är nog moderaterna lika stora som vårt parti. I Umeå är Socialdemokraterna större än alla allianspartierna tillsammans. Skellefteå har egen majoritet för att bara tala om läget i länet jämfört med huvudstadsområdet.


Mona verkar ha haft lite dåliga rådgivare i utspelen om samarbetspartier och jag är rädd att hon sitter i samma båt när det gäller listan till parlamentsvalet vilket kan skada henne om vi gör ett dåligt EU-val.


* Medborgarförslag
Idag ska vi behandla en motion om medborgarförslag från moderaterna. Vi har varit motståndare till detta då frågorna skulle till kommunfullmäktige. Orsaken var att det oftast handlar om frågor som tillhör nämndernas ansvar och fullmäktige ska inte peta i detaljer. Nu har lagstiftningen ändrats och då kan vi nog tänka oss att stödja motionen även om vi är lite tveksamma då vi står upp för den representativa demokratin där de förtroendevalda ska ta ansvar för en helhet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM