TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi fullmäktige och det är som vanligt: det pratas mycket och länge i en massa interpellationer och som samlas på hög. Vi är en av de kommuner som har de längst sammanträden i hela Sverige. Det är ytterst få kommuner som alltid håller på en hel dag.


Idag ska vi ta beslut om kulturhuvudstad och det känns bra att alla partier är för projektet utom revolutionärerna i offensiv. En satsning som jag tror kommer att bidra till en fortsatt tillväxt och att göra Umeå till en bättre stad att leva och bo. Det kommer troligen locka hit fler besökare vilket också ger jobb.


Vi ska också behandla tertialrapporten och då kommer Ågren att säga att det finns utrymme för skattesänkningar vilket inte jag tror. Det är slut på sötebrödsdagarna då den djupa ekonomiska krisen i världen kommer att få genomslag via minskade skatteintäkter för kommunerna. Den politik som den borgliga regeringen för kommer också att göra att de kommunala kostnaderna för socialbidrag kommer att skena då folk kommer att utförsäkras från sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen.


* Forskningen
Nu har jag hunnit läsa lite om de pengar regeringen har för avsikt att satsa på forskningen. Jag kan bara konstatera att det mesta går till storstäderna och de som har framtidsforskning utanför de äldsta universiteten inte får utveckla sig på samma sätt.


* Höga hus
Nu när jag har kommit hem ser jag till min glädje att byggnadsnämnden har beslutat om att ställa ut den detaljplan som är på förslag där jag bor på kvarteret Plåtslagaren. Nu tillhör jag, trots att jag är en av dem som bor där, de som tror att det blir bättre i hela kvarteret med den lösning som presenteras. Detta med ett borttagande av den fula karporten som finns idag och med ett nedgrävt gage samt en bra gårds- och boendemiljö som har mycket högre kvalitet än idag till gagn för alla.2008-10-27, 10:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM