TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Massarbetslöshet?
Den fråga man nu får ställa sig är vad som kommer att hända i den ekonomiska krisens spår. Frågan är om inte detta är en besvärligare situation än i början på 90 talet.


Jag är djupt oroad över framtiden och att det som nu sker i företagsvärlden kommer att leda till en massarbetslöshet i Sverige men även i världen i övrigt och vi får hoppas att den inte leder till andra former av oroligheter och krig som det varit vid tidigare tillfällen.
Vi i det offentliga kan vi ju se till att vi inte drar ner i onödan. Jag är ju i London och det är inga positiva tongångar när man ser på BBC om läget i landet.

VästerbottensFolkblad en tidning i förfall
Det är inte ofta man får se tidningar göra så grova och kränkande övergrepp som VF, s sportreporter Niklas Westman gjort på mig med anledning av besluten om hallar i Umeå.


För det första känner han inte ens till att enskilda personer i en kommun aldrig själv fattar beslut. Vi var samtliga ledamöter i utskottet som stod bakom nuvarande förslag och vi har även diskuterat igenom detta i vår fullmäktigegrupp och det har även de andra partierna gjort.


Så att jag dödat innebandyns drömmar är en ren och skär lögn. Dessutom kan han inte ha ett enda duggs begrepp om ekonomin eller vad en sk. evenemangsarena för innebandyn skulle kunna kosta men ni som läser detta ska få reda på att summan ligger någonstans mellan 100 0ch 150 miljoner.

Nu ryms allt när exploateringen av bostadsområdena görs och de intäkterna tillförs Gammlia inom ca 120 miljoner. En evenemangsarena på Gammlia har dessutom inte rymts utan att man tvingats till ännu större ombyggnader. Sedan kan man fråga sig vad han menar med innebandyns dröm.


Vad jag vet så tycker de allra flesta att den lösning man väljer är bra då allt seriespel kan koncentreras till de tre planerna som finns på Gammlia vilket frigör utrymmen för barn och ungdomar i bostadsområdena sedan är det inte studerat färdigt hur utformningarna ska göras, utan det är principen vi sagt jag till.


Och med en evenemangsarena har det inte skapats så många nya ytor och begränsningar har det även blivit för all idrott i kommunen då vi inte har mera driftpengar än vi anslagit. Dessutom finns Umeå arena som både har loger och en publikkapacitet för 6000 personer vilket Westman också glömt bort.
Jag tar upp detta på bloggen för jag vet hur hopplöst det är att agera mot media andra vägar men att lägga ut det så här och tala om sanningen går också.
Hur ska ni kunna lita på en tidning som far fram med sådana påståenden som Niklas Westman gjorde i VF, man kan ju fundera vems budskap han bär framJag bor i England sedan 2005 (stort tack till SAPs högeffektiva tokbeskattning av min gamla enskilda firma, det där var kraftigt "motiverande", vi ordnade problemen själva men abbans vilka kostnader det blev... suck... :-)

Nåja, det är nya tider nu. Och BBC är inte verkligheten som jag ser när jag tittar ut genom fönstret.

Utanför fönstret ser det precis likadant ut som det gjorde för tre år sen när medierna med BBC i spetsen varenda dag rapporterade om att huspriserna stigit ytterligare 10 procent sista månaden och att en tvårummare förväntades kosta typ 725,000 pund år 2012.

Ser inte ut som BBC hade rätt då, och de har inte rätt nu heller. En massa panikspridande för panikens egen skull bara. Medierna är otroligt destruktiva.

Sedan jag slutade titta på nyheter på TV har mitt eget humör blivit MYCKET bättre. Prova det. Gå till puben och ta en pint i glada vänners sällskap innan ni åker hem. Så hjälper ni den lokala londonpuben med ett par pund. Och livet blir lite roligare.

Vill ni se en bra musical kan jag rekommenderar Jersey Boys på Prince Edward Theatre. Frankie Valli & Four Seasons. You'll feel a lot better.

Vänligen
Magnus R
UK
Att enskilda skribenter kan skriva galet är inget nytt.
Däremot VF som tidning ska vii inte bojkotta.
Det finns så få socialistiska tidningar eller media överhuvudtaget som är socialistisk så att klanka på VF är helt galet Lennart.
Tvärtom borde vi stärka VF.
Det finns ingen dagstidning i Sverige som har en sådan socialist som Lars bodén .
De ledare han skriver är nog det bästa som kan ske för sossarna gällande mediapropaganda.
När man sedan läser Norran så är det bara högerpropaganda från de som skriver ledarartiklarna.

Så Skärpning Lennart bara för att du råkade få en kritik som var felaktig så ska man inte göra samma pudel som Ulf Adelsson gjorde mot DN.

VF är Det bästa sossarna har som propaganda.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM