TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För närvarande är jag i England och Bristol tillsammans med Umeåregionen. Gårdagen gick helt bort till att resa och i vilket fall som helst blir jag trött men inte av det utan att jag idag funderar över den statistik som har släppts från OECD.


Klyftorna ökar sedan 20 år tillbaka i de rikaste länderna och de största klyftorna finns i England, USA och Mexiko. I dessa länder har de 10 procent av de rikaste nio gånger högre inkomst än de fattigaste. Till min glädje så uppger dock OECD att det är Sverige och Danmark som har lägst skillnader.


Men problemet är att den regering som vi har gör allt som står i deras makt för att komma på snittet och öka inkomstskillnaderna. Och det är dom sjuka och arbetslösa som ska stå kalaset. Jag tror att det är helt fel väg att gå och inkomstskillnaderna är tillräckligt stora redan idag. De behöver istället minska och vi är alla med och skapar tillväxt. Vi ska få del av detta och inte de som sitter och spekulerar med andras pengar.


* Energi
Har ni koll på att fabriken i Husum tar nästan 1 % av vår energiproduktion och är en av industrierna som generar den välfärd vi har idag. Om de och andra inte får sitt energibehov tillfredsställt och till rätt pris så hotas massor med jobb i Sverige.


Därför behövs en energipolitik som är långsiktig och där energibehoven för industrin tillgodoses. Den alliansregering vi har klarar inte av att skapa dessa förutsättningar och jag är mycket orolig över hur det ska kunna komma fram en bra energipolitik med våra samarbetspartner. I energifrågan behövs en blocköverskridande överenskommelse.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM