TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I helgen tog jag ledigt från bloggandet och orsaken är enklare än vad man kan tro. Jag iddes helt enkelt inte trots att det har varit en hel del som hoppat åt olika håll och långt ifrån sanningen.


I lördags gästade jag UIK:s hemmamatch som kommunen bjöd på och hade det enklaste uppdraget man kan få, nämligen att utse matchens lirare. Och att utse Marta var inget svårt beslut. Nu spekuleras det vilt om hon blir kvar eller inte och min personliga uppfattning är att hon sticker till USA om det nu finns några pengar i den liga som är tänkt att starta där.


I övrigt var det i kyligaste laget att sitta på läktaren när det är ett par plusgrader och svenska fotbollsförbundet med ordförande Lagrell och Hellström var där och delade ut mästerskapsmedaljerna.


* Finanskrisen
Vi får snart se hur finansoron utvecklar sig eller om den är på avtagande. Det finns dock saker som redan verkar ha glömts bort och det är att det är USA som är boven till kraschen. Den amerikanska staten har länge haft ett budgetunderskott som är ohållbart.

 

Dessutom har man lånat pengar eller kanske använt sedelpressarna för att kunna åka ut och runt om i världen för att kriga. Det går inte i längden. Pengar får staten in i form av skatter men det vill man inte ta ut i tillräcklig omfattning i USA. Det är därför svårt att förstå hur hela det finansiella systemet kan vara så beroende av ekonomin i ett land som är bankrutt och där människorna skaffat sig oerhörda rikedomar på systemet.


Nu får vi dock se hur det går i valet men att det skulle bli några stora förändringar i ett land som helt bygger på de vassa armbågarnas filosofi tror jag inte ett dugg på.


* Tider som går igen
När det blev en borglig regering förra gången blev det nästan stopp i bostadsproduktion. Då byggdes så kallade Danellgropar för att få igång byggnader enligt det gamla systemet. Så har det varit även denna gång i och med högerregeringens tillträde. Nu blev det istället plattor och gropar för hissar då byggherrarna insåg att det nya systemet inte var lämpligt för bostadsproduktion.


Hur som helst har bostadsproduktion stoppats upp och Boverket tippar på att det blir en halvering av bostadsbyggandet. Att så sker beror inte enbart på den finansiella krisen utan också på grund av avsaknaden av en fungerande bostadspolitik.


Många kommer säkert också få ekonomiska problem framöver då deras bostäder har rasat i pris då den sjuka bostadsmarknaden, främst i Stockholm, kommer att sätta stora spår i ekonomin. Det är nämligen osunt att en lägenhet eller ett hus kan stiga så mycket i pris, långt över vad det kostat att producera den, bara på några månader och år.


Marknaden har också varit osund då den gett alldeles för höga vinster och som gjort att många lurats till att betala alldeles för mycket för en bostad. Även här är det den råa girigheten som varit en stor drivkraft.


Att priserna nu hamnar på en rimligare nivå är sunt men det är synd om alla dom som har lurats in i ett system där igen verkar ha trott att priserna kan gå ner. Om man nu måste flytta så sitter man kvar med skulder och kanske livet ut för många.Ja du Lennart

Sådan är kapitalismen. Den är som storr-råttan.

Nu förväntar jag mig en djup ideologisk diskussion i partiet vad för slags alternativ vi kan ställa upp som motvikt till högern. Lite mer än att snacka om nivåerna i a-kassan som iofs är en viktig fråga men bara en av detaljerna i lösningen.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM