TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ja, det är verkligen sant. De sitter ständigt i TV-intervjuer och tycks veta vad som behöver göras i det läge som vi nu befinner oss i. Min fråga är dock: det är ju samma grupp människor som suttit i världens banker och ansvarat för aktier & fonder och lekt så att hela världsekonomin håller på att braka ihop. Jag är inte ett enda dugg imponerad av dessa råd då man inte använt dem där man jobbar.


Media blir jag nästan lika less på som sitter och pratar med dessa människor som tror sig vara experter. Mitt råd är istället att lära sig, en gång för alla, att räkna plus och minus för det är det som gäller i ekonomin då allt ska betalas.


Igår såg jag dessutom på ett debattprogram i TV 4 som handlade om den finansiella oron i världen. Och jag blir rent ut sagt både mörkrädd och förbannad när jag hör dessa marknadsekonomer som har en förblindad syn på marknadsekonomin.


Vi ser hur börserna faller som sten. Igår var det i USA och Europa och idag är det Asienbörserna som sjunker. Det är inte många veckor sedan det var all time high över hela världen efter dessa experternas bedömningar.


Först frågar man sig om värdestegringarna var rätt och att bolagen på tre veckor bara är värda hälften. Sen funderar man också över hur mycket kunskap som det verkligen finns i den här valpflocken som kommer från olika handelshögskolor runt om i världen.


Finanskrisen om något visar på att det är den socialdemokratiska modellen med en blandekonomi som är det som behövs då både kommunismen och den liberala marknadsekonomin rasat ihop.


* Regeringens miljöpolitik är motsägelsefull
Regeringen tar bort den skatterabatt på 1,70 som funnits på miljödiesel som redan innan är två kronor dyrare än vanlig diesel. Och det kan aldrig vara rätt ur miljösynpunkt. Dessutom har världsmarknaden varit mycket fokuserad på oljepriset som nu ser att det rasar så är signalerna ur miljösynpunkt ytterligare en felbedömning från regeringen.


* Regeringens behandling av a-kassan
Att höja a-kassan med 200 kr i månaden var en annan felbedömning från regeringen och nu har man insett att det var fel och minskar därför höjningen till 150 kr. Människor måste ju kunna leva om man blir arbetslös och regeringens hantering av a-kassan var en total felbedömning, liksom budskapet om alla nya jobb som skulle komma.


Det gjorde att många människor lämnande a-kassan och blev inbillade att det inte fanns någon risk för att bli arbetslös. Nu riskerar vi att få en ny rekordarbetslöshet där många kommer att hamna i en ekonomisk kris som man inte trodde skulle kunna uppstå då den fantastiske marknaden inte ger trygghet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM