TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Såg i dagens tidning att IKSU innebandy var missnöjda med att får 10 000 kronor. Sportschefen tycker att det borde vara mer och jag tycker de borde vara tacksamma för det vi kan ge. Är det så att man hela tiden tror att det är kommunerna som ska vara huvudfinansiärer till idrotten så blir det samma kris som i bankvärden men där blir det inga räddningsaktioner.


Vi använder våra pengar till idrotten genom att ge aktivitetsbidrag för ungdomsverksamheten och har mycket kraftigt subventionerade hyror för idrotten. Med hyror som verkligen skulle betala vad idrottshallar/arenor kostar och då bara så att det går ihop – ja, då skulle inga föreningar ha råd med hallar utan då blev det orientering och skidåkning man fick ägna sig åt istället.

* Döden i ishockeyn
En av världen mest lovande hockeyspelare den 19-årige ryssen Tjerepanov dog plötsligt under en hockeymatch i veckan. Han skulle i framtiden ha spelat i NHL för New York Rangers. Han dog i en hjärtattack och ryssarna undersöker nu om det fanns något brottsligt då det inte fanns en läkare på plats.

 

Han fick fel på hjärtat och hade enligt medier kraftigt förstorat hjärtat. Jag litar inte helt på rysarna och tycker att man skulle börja kolla om Tjerepanov inte genom åren lurats eller tvingats att dopa sig. Även om kommunismen rämnat är jag inte alls säker på att fusket inom idrotten inte finns kvar i samma omfattning som tidigare och som sker även i USA.


Jag är nämligen inte förvånad över att doping förkommer med de otroliga summorna pengar som finns i idrotten och därför tror jag att idrotten kommer att hamna i samma kris som bankerna men där kommer inte samhället att gå in och rädda ett sjukt system.

 

De löner som faller ut i idrotten har samma fel som de stora fallskärmarna som finns i bankvärden. Visst ska idrottare ha bra betalt men det finns självklart gränser. Det är vi som får betala det på våra varor och tjänster vi köper.

* VD-rekrytering idag
Idag har vi påbörjat intervjuerna av personer för rekrytering av ny koncern-VD då Bertil Hammarstedt slutar där. Vi kommer dock inte att finna en ny Bertil utan det är andra kvaliteter vi får finna som ska leda koncernen in i framtiden.


Det finns stora utmaningar inte minst både när det gäller vatten, avfall och avlopp, liksom inom bostadssektorn och energisektorn men även den nya bangården. VD:s roll blir att hjälpa till att styra skutan för att få en helhet i den samhällsnytta som ska finnas för kommunala bolag där uppgiften inte enbart är vinstintresset.


Än en gång är det inte ett bra system där offentlighet ska råda för de som skickar in papper vilket alltid innebär att parallellt får man jobba med headhunting för att ha ett brett utbud.2008-10-15, 13:15  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Lennart

Hoppas att du inte tycker att det är nått fel med orientering och skidåkning?????

Det var mina ungdomsidrotter och jag har mycket fina minnen från den tiden. En liten tid höll jag på med handboll och hockey bockey men i stort sett var det orientering på vår och höst och skidåkning på vintern som gällde vartenda år i minst tio års tid.
Är du dryg eller. Tycker du att han antyder på något sätt att det är fel på orientering och skidåkning? det han säger är att det inte krävs lika mycket pengar för att utöva dessa typer av idrotter och det kan väll diskuteras.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM