TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går presenterades kommunens tertialrapport som visar på ett positivt resultat men som egentligen är ett minus. Överskottet beror enbart på mera betalt för vattenkraften och får användas till att rensa lik i garderoben såsom pensionsskulden som annars undantränger välfärden i framtiden.

Vi måste komma ihåg att vi borde klara oss på de skatter som vi har som är en av dom högsta i landet vilket vi egentligen inte gör. Hur det blir med lägre intäkter får vi fundera över i framtiden. Skatterna vi får gentemot budget för innevarande år har förändrats med cirka 38 miljoner kronor mindre enligt prognoserna för nästa år. 

Varför är jag då orolig? Några anledningar är bland annat att socialnämnden går med minus trots att man fick 55 miljoner i ökning utöver kostnadsindex och dessutom hade 54 i överskott förra året alltså en kostnadsökning som är gigantisk. För- och grundskolan har också underskott och deras ramökning är större än 2008 när man fick 8 miljoner över index och nästa år 48 miljoner inklusive extra för löner.

Gymnasienämnden har också ett underskott trots att man fick ett tillskott utöver lönekompensation med 15 miljoner som skulle räcka till de ökade volymerna. Byggnadsnämnden går minus, fritid tror på minus och två av kommundelsnämnderna visar minus.


Jag är orolig och djupt orolig för detta då Umeå kommun inte badar i pengar och vi borde för att vara ärliga klara oss med de intäkter vi får för den mycket höga skatten vi har annars vet jag inte vad som är fel. Vattenkraftspengar får vi använda för att ta bort pensionsskulden och för speciella satsningar som kulturhuvudstadsåret. Den som inte förstår att skatter och stadsbidrag är det som man måste utgå ifrån bör gå en vanlig studiecirkel i matte.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM