TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har man presenterat Kulturhuvudstadssatsningen. Från kommunens sida ska vi gå in med 100 miljoner och sedan kommer förhoppningsvis pengar utifrån t.ex. från staten, EU och näringslivet. Vi tror att det är väl använda pengar. Vi har vunnit många priser men att få bli kulturhuvudstad skulle överträffa de tidigare priserna. Skulle vi bli Kulturhuvudstad som vi tror oss ha goda möjligheter till så skulle det bidra till att vi återigen blir Sveriges tillväxtkommun. Vi tror nämligen att kultur kan vara en bidragande miljö för tillväxt för universitet och för näringslivet. Ett brett kulturutbud gör att kommunen blir attraktivare som ort för den kommande generationens ungdomar och näringsliv.


Jag såg idag att Britt-Marie Lövgren funderade över alla arenor som är ute för diskussion. Vi har full kontroll över läget och den planerade om och tillbyggnaden på Gammliavallen måste göras. Pengarna för detta och driften finns i budget. Vi har varit helt överens om att Umeå behöver en anläggning där våra tjejer i UIK kan spela sina hemmamatcher så att de aldrig mer behöver spela dem på bortaplan. Vi har också varit överens om att friidrottsanläggningen och de satsningar som vi gör tillsammans med Friidrottsförbundet också ska genomföras. Bra idrottsarenor och en bra idrottsverksamhet har förebyggande effekter för våra ungdomar och en bra idrottsstad är tillväxtfrämjande.2008-10-13, 16:33  Permalink
Andra bloggar om:  


1. Det finns också andra intressen som ungdomar har idag än idrott och vi får inte missa chansen att stödja dessa också. Idrott har varit ett universalmedel bland politiker sen många årtionden. Inse att det kanske inte bör vara så nu!

2. Stockholm hade kulturhuvudstad 1998 och det kan jag säga er alla att det kostar pengar, en massa frivilliga och visar även upp hur rörigt och jobbigt det kan vara att arbeta med kulturmänniskor. INGEN kommer att åka till Umeå för att det blir kulturhuvudstad. Tro mig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM