TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Ohly vill ha en högerregering
Ohly ska fälla en regering bestående av s och mp i nästa val säger han, men det innebär att han vill ha kvar en högerregering då han inte ska fälla den. Mona vill inte ha med Ohly då hon inte vill kompromissa om den ekonomiska politiken. Och att kommunister saknar insikter i ekonomin är ingen nyhet.

 

Ska Sverige klara sig så gäller det att ha ordning på ekonomin, en självklarhet för de allra flesta. Att förbruka mera pengar än vad som vi får in via skatter är bara att låta framtida generationer betala. Det är fullt tillräckligt med den pensionsskuld som föregående generationer har lämnat efter sig.

 

Jag har aldrig upplevt att vänsterpartiet vill försöka begränsa kostnaderna utan så fort det händer något så ska utgifterna öka. I Umeå är skattetaket nått med den höga skatt vi har plus alla de pengar som vi får in från vattenkraften och jag förstår Mona mycket väl. När vänstern inte vill ställa upp på en ansvarsfull ekonomi så får dom sitta på läktaren. Då de inte är aktuella i en s regering är Ohlys alternativ en fortsatt högerregering då han själv aldrig kan få plats i en högerregering.


* Lägre pensioner
Börserna faller runt om i hela världen och det är den så kallade marknaden som inte fungerar. Men vad är då marknaden förutom några giriga och rika personer som har pengar. Jo, banker och institutioner som leker med andras pengar i form av olika fonder och aktier. Visserligen har många enskilda personer satt pengar i aktiefonder men en mycket stor del av detta är dina och mina pengar i form av våra framtida pensioner.


Det är helt klart att pensionspengarna i USA och andra länder tappar i värde, men om ett sparande sker över en livscykel är det kanske annorlunda. Som det är nu så har bankerna och de som sköter fonderna lekt bort tusentals miljarder av våra pensionspengar där stora förmögenheter istället skapats åt fullständigt inkompetenta bankdirektörer.


De som jobbar och låter fonder och banker sköta sina framtida pensioner måste kunna lita på att placerarna tänker långsiktigt och inte bara håller på med kortsiktig spekulation som göder enskilla personer som utför försnillningen.


Nu gäller det att se till att pensionspengarna satsas i näringar som ger jobb i framtiden för det är enbart nya jobb som kan rädda välfärden. Miljöinvesteringar som t.ex. investeringar i järnväg som hyrs ut med en jämn och säker avkastning är inte fel. Vi kan inte sitta framför dataskärmarna och inbilla oss att aktiebörserna ska stiga med en procent om dagen och låta omkostnaderna för flyttningen av pengarna vara det viktigaste.


* Riksbanken
Igår sänkte riksbanken räntan med en halv procent vilket självklart var bra. Jag bara undrar vilket underlag de hade för sina bedömningar då det bara var någon vecka sedan räntan höjdes med riksbankchefens utslagsröst. Samma riksbank som nu pumpar in pengar i bankerna men som jag hoppas har bättre koll på vad pengarna ska användas till. Det kanske varit bättre att man lånat ut pengarna till kommunerna för de gör ju rätt för sig och spekulerar inte bort pengarna.


* Skattehöjningar och sänkningar
Många kommuner måste höja skatterna om de ska klara av sina åtaganden eller så måste man skära ner i verksamheterna då det är i kommuner och landsting som välfärden bedrivs. Regeringen å sin sida har sänkt skatterna för de som tjänar bäst men däremot har kommunerna inte har fått kompensation för sina kostnadsökningar. Det hade varit bättre om man legat kvar på samma skattenivå från statens sida och gett kommunerna mera pengar bland annat för att kunna ge en bättre utbildning som säkrat välfärden för framtiden.

* Alliansfall
Vi ser hur högerallianserna faller ihop i vårt län och vi vill att högeralliansen på riksnivå kastas ut ur regeringskansliet vid nästa val. Tänk vad tiderna går igen. I Sverige hade vi stor kris senast vi hade en högerregering och det kommer igen. Kanske beror de på att människorna blir mer egoistiska när man fått det bättre och man glömmer bort vad som orsakat en bättre välfärd och då röstade man fram en högerpolitik.Lennart skriver
citat:
"Tänk vad tiderna går igen. I Sverige hade vi stor kris senast vi hade en högerregering och det kommer igen. Kanske beror de på att människorna blir mer egoistiska när man fått det bättre och man glömmer bort vad som orsakat en bättre välfärd och då röstade man fram en högerpolitik. "

Så fort människan får det bättre och får en säkrare ställning typ fast jobb bra lön.
Ja då för man fram åsikter hur de sämre bemedlade ska behandlas. Gärna med hårdare tag, sänkta ersättningar m.m
Det är alltid lätt för en överhet bestämma över en underhet. underheten däremot har inget att säga för ingen bryr sig om de.

T.ex. förr gnällde de som är miljonärer har höga löner på skattetrycket nu har dessa fått sänkta skatter men gnäller ändå. Pensionärer, sjuka, arbetslösa, har fått sänkta ersättningar de som har det trygt tycker det är bra.
De har dessutom kvar den höga skatten dessutom har avgifterna för dessa ökat.
Lika förbenat tycker de som då har det bra, att det är rätt politik att de som har det sämst ska betala mer.

Jag tror inte ens en underbegåvad idiot kan tycka det är rätt.
Men en överklass som Ulf Adelsson t.ex. tycker det är den bästa politik som nånsin varit i Sverige.
Och det knäppa många sossar tycker detta är rätt också.

Jag önskar sådan får sparken från jobben.
det som händer för volvo och hausas upp med stora rubriker, är bara det 80 000 socialbidragstagasre redan är inne i samt massor med arbetslösa, sjuka alla med dålig ekonomi.
Och bland dessa 3300 som ska vaskedas från volvo är det säkert 30% som röstat på alliansen, dessa tycker jag inte ens synd om.
Överiga är det lika synd om som de 80 000 o.s.v som jag nämner här ovanför.
Varken mer eller mindre.
Men oavsett vilket så måste man njuta av att se kapitalismens kris. Det fungerar inte med fria marknadskrafter. Är det nyliberalismens död vi skådar nu. Inte gråter jag över det i alla fall.

Fast det är inte roligt för de små o svaga människorna som kommer i kläm.

Vad har vi för framtidsvision i partiet Lennart? inte kan det väl vara att ta över högerns skattesänkningspolitik eller högerns slöseri med skattepengar till fristående skolor och till privata vårdaktiebolag exempelvis. Vi kan inte heller marchera tillbaka till de gamla lösningarna. De passade bra då men inte passar det nu.

Nu har vi chansen att dra upp riktlinjerna för de kommande tio-tjugo åren.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM