TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ny vecka och nya utmaningar även om utmaningarna varierar över tiden. Den här veckan har vi au idag då det var tänkt att vi skulle vara på en konferens som handlar om uthållig planering. Den blev dock inställd och jag tycker det är synd att så få anmäler sig när SKL lägger utbildningar och kurser här i Umeå, men det kanske är trevligare och tar mindre tid att resa till Stockholm än till Umeå. Det kommer förhoppningsvis att ändras när järnvägen kommer.


* Neddragningarna på Volvo
Jag har i tidigare bloggar varit orolig för monteringen här i Umeå och att den ev. kommer att flyttas till Gent i Belgien. Den oron har inte blivit mindre då det så här från sidan hörs som om att fler får gå från monteringen här i Umeå än i Gent. För en del inom Volvo Lastvagnar så finns nog en liten tveksamhet till att hytterna monteras här och att Gent vore ett bättre alternativ. Volvo har även lovat oss när vi besökte dom att 60 000 hytter skulle monteras här men nu ser det annorlunda ut.


Jag vet att Volvo är mycket besviken på att regeringen skär ner i transportstödet och jag är övertygad om att detta också ligger med när man nu ska dra ner. Stora bolag brukar inte titta på annat än det som är under strecket och 30 miljoner per år i mindre transportstöd och inget för de nya hytterna som ska göras är illa.

Jag har också svårt att tro på vad det som Maud säger om transportstödet och att EU skulle ha förbjudit att stödet ska ha sett ut såsom tidigare. Det var så som man resonerade när vi gick med men den socialdemokratiska regeringen med Ulrika Mässing i spetsen ordnade tillbaka stödet för ett antal år sedan. Transportstödet utjämnar enbart de lägesnackdelar som finns för långa transporter. Och att man ska ha gränser för stora företag men inte för små tror jag inte på.


Det finns därför anledning att misstänka att regeringens neddragning av transportstödet gör att monteringen i Umeå drabbas hårdare än fabriken i Gent. Jag vet att även Gent har ett samhällsstöd som underlättar för dom att ligga i Belgien efter att ha besökt dom. Prestigen om transportstödet måste släppas och återställas till samma nivå som tidigare, samt att Volvo även får stöd när produktionen ökar.


Jag uppmanar även de socialdemokrater som vill ha en industri i Sverige att ligga på då det är alldeles för tyst i den här frågan och det är bara att be att få se underlagen från EU om transportstöden.


* Finanskrisen
Många länder har infört insättningsgarantier för småsparare och tagit bort taket för privatpersoner. Det är hög tid att även Sverige ger dom signalerna trots att det sägs att det svenska banksystemet är robust. Det är oroligt på många platser idag och vi ser att kurserna faller men om det beror på att man inte litar på bank- och fondsystemen ska jag låta vara osagt även om man kan vara misstänksam att så är fallet.


* Idrottshelgen
Sommaridrotterna går mot sitt slut och vinterns idrotter har dragit i gång även om vinteridrottarna Löven igår föll lika brutalt som de löv i träden som blåste bort. I Umeå har vi budgeterat för att flytta friidrotten och jag förutsätter att vi snarast kan komma fram med Akademiska Hus. Detta så att vi kan bygga anläggningen och att den som kan driva den billigast sköter driften. Vill även påminna om att den mark som anläggningen ska stå på en gång i tiden har skänkts av kommunen.


Gamlia ska också läggas om och friidrotten ska bort därifrån och en fotbollsarena bildas. Även där gäller det att hitta rätt koncept för framtiden och att vi kan få fram hallar för inomhusidrotterna, kanske främst för innebandyn som har hallbrist. Men ibland känns det som om det tar längre tid än vad som skulle bedömas vara riktigt då pengar finns avsatta i budgeten.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM