TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är glad att jag tillhör en partigrupp där vi diskuterar igenom frågorna och sedan går vidare med detta. När jag för en gångs skull har läst före detta kommunalrådet Britt-Marie Lövgrens blogg är jag glad att vi är en grupp och jag skulle för allt i livet inte vilja byta med Anders Ågren som är oppositionsråd för alliansen.

 

De angrepp hon ger mig och Anders är riktiga lågvattenmärken i den politiska debatten. Jag har respekt för att vi kan ha olika uppfattningar om Umeås framtida tillväxt men att bli kallad alfahannar och även andra påhopp bara för att vi är män är på en mycket låg nivå.


Tänk vilket fruktansvärt liv det skulle ha blivit på henne och på VK:s ledarsida om jag eller Ågren använt samma uttryck som hon om henne eller om någon annan kvinna. För mig handlar jämställdhet om att vi har samma rätt att uttrycka våra åsikter och att inte förnedra det andra könet.


Det är även andra som har haft lite märkliga uttryck bara för att vi var män som företrädde partiets åsikt i tillväxtfrågan när vi diskuterade målet om att Umeå ska växa i samma takt som tidigare.


Nu ska jag inte bränna mer krut på Britt-Marie utan hon får stå för sina åsikter även om jag ser att hon inte är emot tillväxt utan snarare att inte hon fick vara med när frågorna kom på tapeten, men jag tycker man kan kräva mer av personer som haft som målsättning att leda Umeå.


* Kapitalismens kris
Det är en mycket allvarlig kris för den råa kapitalismen, något annat kan man inte säga. Och det är inte ofta jag håller med Anders Borg, finansminister i högerregeringen, men enligt text-TV har han uttryckt sig så här, jag citerar: "Vi påverkas av en rå girighet och ett vårdslöst risktagande i framför allt banker".


Det kan jag hålla med om, att den råa girigheten inte skyr några medel för sin girighet. Om dessa personer enbart hanterade sina egna pengar så vore det ju upp till dom själva men nu är det framför allt är andras pengar man hanterar. Därför borde det vara brottsligt att kunna förfara såsom skett. Vi måste emellertid ha pengasystem som fungerar vilket gör att alternativen är få och att det inte finns någon annan rådighet än att räddningsaktioner måste till från regeringarnas sida.


* Jobben på Volvo
Jag är övertygad om att Volvo Lastvagnars kris till stor del beror på att åkarna inte har pengar att betala sina lastbilar och att lånen inte går att få. Frågan är dock hur snabbt framtidstron kan återkomma.


De som nu blir arbetslösa har däremot betydligt svårare att klara sin ekonomi vid arbetslöshet. Detta när de pengar som tagits ur löneutrymmet för att ha en bra försäkring har stulits av den borgliga regeringen för att sänka skatterna för dom som har det bäst ställt. Inte undra på att folk blir oroliga och nervösa. Ett samhälle med ett bra trygghetssystem utvecklas bättre då människorna vågar mer.


* Ingen mer makt till tjänstemän
Igår blev jag förskräckt när Vänsterpartiet inte fick sin vilja igenom i ett planärende (som följe den tolkning vi och andra gjort om handelsutvecklingen i vår stad). Att då få höra en Vänsterpartist säga att tjänstemännen ska få mera makt är enligt min mening en fullständig tankekullerbytta. Politiken är ansvarig inför väljarna och fattar alla beslut i policys eller på andra sätt och har tolkningsföreträde över de regler man bestämt.Kan det inte vara lämpligt att lägga 100% skatt på fallskärmar och dylikt.
Varför skrivs aldrig om det. är möjligen politiker själv insydda i dessa fallskärmar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM