TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Just nu skådar vi den kapitalistiska snaran som dras åt kring halsen på världsekonomin. Det som hänt och händer i USA gör att hela världsekonomin är i gungning. I USA finns till och med folk som inbillar sig att marknaden redar upp detta av sig själv. En synnerligen naiv inställning.


Nu slår även detta mot ett välskött företag som Volvo lastvagnar. De tvingas säga upp folk i första hand för att åkare både avbeställer och slutar beställa lastbilar då det inte finns en fungerande bank och kreditmarknad i världen.


Nu gäller det att alla inte minst i USA lämnar alla gamla prestigeställningstaganden och ser till att bank och kreditsystemen kommer igång omedelbart. Den råa kapitalismen är inget att lita på. Det är i och för sig ingen överraskning. Det gäller att finna nya system som gör att skattebetalarna inte alltid ska behöva stå för kalaset när marknaden sviker.Jag har hamnat i diskussion med bloggare om vad nyliberalism är. Nu talar du om den råa kapitalismen. Samtidigt tittade jag på olika definitioner på kapitalism och överallt hittar jag definitionen att kapitalism är det system som försvarar den enskilda äganderätten.

Vad är det som är rått i att människor äger något privat?

Så skriver du, att det gäller att hitta ett nytt system. Jaså. Är inte det lite sent påkommet.

Får jag i alla blygsamhet föreslå att vanliga medborgares tillgångar skall skyddas av att staten erkänner deras rätt att ha egendom.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM