TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår fastställde kommunfullmäktige ett nytt befolkningsmål om att vi vill växa till 200 000. Det innebär att vi vill att tillväxten ska fortsätta i samma takt som tidigare i procent, en fördubbling på drygt 40 år.


Flera partier kritiserade detta igår kanske mera för att man inte kunde se vilka konkreta åtgärder som skulle vidtas och inte minst vänstern som har sagt att man inte har något emot 200 000 men att man vill se hur samhället ska utformas.


Även om vi skulle beskriva hur så skulle man nog ändå inte vara nöjd. Dessutom är det svårt att i detalj kunna säga vilka åtgärder som är de rätta om låt oss säga 15 år. Vill vi växa – det är ledstjärnan som ska genomsyra alla de politikerområden som ska möjliggöra detta.


* Nedskräpning
Det blev en livlig debatt om nedskräpning igår. Visst ska vi ha tillräckligt med soptunnor och i centrum finns det många. Det är bara att gå ut och räkna. Däremot har jag svårt att se varför kommunen i första hand enligt kritikerna ska stå stand by och direkt plocka upp skräp som folk bara tappar och slänger rakt ner på gator och torg. Är det olagligt så är det lika olagligt som alla andra olagliga brott och en sak för polisen att åtgärda. Det är flum att skylla nedskräpningen på kommunen då det är nedskräparna som är orsaken till nedskräpningen.


* Ännu mer gårdag
Igår var vi med när Maud Olofsson hade sina nordiska kollegor på plats och det är intressant att få sitta och disktera nordiskt samarbete under en trevlig middag. För min del blev det trevliga bekantskaper oavsett om det var de norska ministrarna för olja och energi eller kommun och regionministern. Med var även den finske ministern med samma ansvarsområde som i Sverige, chefen på nordiska rådet som i stort har haft alla ministerposter på Island men också representanter från Grönland och Åland. Synd var bara att det var lite kort om tid. Det är också tråkigt att USA inte lyckades finna en lösning på sina bankproblem som var ett av samtalsämnena.


* Svenskt Näringsliv
Den organisationen har jag många synpunkter om och jag delar den kritik som Robert Falk som är Vd för de kommunala företagens samorganisation idag framför i en debattartikel i VK. Svensk Näringsliv vill vara de som har monopol på arbetsgivarsidan men det kommer dom aldrig att få och det är helt fel om det finns kommunala bolag som är medlemmar där. Ta och läs artikeln.


* Nya möten
Idag har vi åter en sammanträdesdag och det är ärligt talat lite jobbigt efter en dag med kommunfullmäktige men det får lov att gå. Egentligen är det väl inte direkt några ärenden som är heta politiskt men speciellt en person kan få vad som helst till konflikt och som media lydigt ställer upp på. Vi får väl se hur det går.Nedskräpning ja: Men vad gör ni för hemlösa. Stackare som inte ens har tak över huvudet och som livnär sig på skräpet som överklassens folk går och fnyser över. Vore det nåt i folket tog de en sopborste och började städa.
Det är det inhumana samhället som ser på bagateller när världen för många redan raserats.
Lennart Holmlund,

Har du en länk till Robert Falks debattartikel i VK?


Lennart Holmlund: Den kommer här sent omsider:

http://www.vk.se/Article.jsp?article=219301
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM